ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-12-2014, ora 08:54

Cum se face activarea cardului de sanatate. Este obligatorie din 2015

Articol de Cristian Amariei
Peste 90 la suta din cardurile de sanatate au ajuns la asigurati si peste 100.000 au fost deja activate, urmand ca, de la 1 februarie, cel mai probabil, folosirea acestora sa devina obligatorie, a declarat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.

Activarea cardului de sanatate se va face la orice furnizor de servicii medicale cabinet de medicina primara, spital, ambulatoriu, laborator la care asiguratul va apela prima data dupa primirea cardului. Nu este necesar ca asiguratul sa mearga special la medic pentru activarea cardului. Operatiunea de activare dureaza maxim 30 de secunde si consta in inlocuirea PIN-ului de transport al cardului (000) cu un PIN din patru cifre ales de asigurat , pe care acesta nu trebuie sa il divulge. PIN-ul ramane in proprietatea asiguratului, la fel ca si cel de la cardul bancar. Odata activat, cardul de sanatate va fi prezentat ori de cate ori asiguratul apeleaza la furnizorii aflati in contract cu casa de asigurari de sanatate pentru servicii medicale sau farmaceutice.

Furnizorul va introduce cardul in cititor, iar asiguratul va tasta codul PIN. Instant, aplicatia cardului va afisa un mesaj in care va informa furnizorul daca posesorul cardului este sau nu asigurat. Utilizarea cardului reprezinta dovada ca asiguratul a fost prezent la furnizorul de servicii medicale. in acest fel se valideaza serviciul de care a beneficiat, in vederea decontarii din fondul de asigurari sociale de sanatate. Pentru serviciile medicale de urgenta nu este necesara utilizarea cardului de sanatate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acorda atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate, scrie ziarul Evenimentul.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii