A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735720634.1986.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum se fac ursuletii gumati (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-09-2016, ora 09:02

Cum se fac ursuletii gumati (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia
Ursuletii gumati sau jeleurile colorate si cu diferite arome se numara printre dulciurile tale favorite? Atunci poate ar fi bine sa stii din ce sunt facute.

Daca ai incercat sa servesti prieteni vegetarieni cu jeleuri si ai fost refuzata, explicatia ar fi ca aceste produse contin gelatina. Gelatina este o substanta solida, translucida, incolora si insipida, derivata din colagen si obtinuta din diverse reziduuri animale (sorici de porc, oase de porc, cal sau vaca sau piei de bovine. Dar faptul ca ai aflat din ce este gelatina nu te pregateste pentru modul in care este obtinuta.

Regizorul belgian Alina Kneepkens a creat un scurt metraj care arata – in detaliu – cum sunt facuti ursuletii gumati. Acesta face parte dintr-o serie de videoclipuri care documenteaza modul in care sunt facute diverse alimmente.
si Asociatia Pro Consumatori (APC) din Romania a atras atentia ca jeleurile sunt adevarate cocktailuri chimice pentru creierul copiilor care contin acid citric, substante de aromatizare, coloranti si aditivi cu efecte negative asupra sanatatii. O alta problema a jeleurilor de pe piata o reprezinta cantitatea mare de zahar. La foarte multe dintre aceste produse, principalul ingredient este siropul de glucoza sau zaharul.

Si mai grav este faptul ca de multe ori producatorii depasesc cantitatea de 15 grame de zahar la 100 de grame de jeleuri. Continutul ridicat de zahar din acest tip de produs explica si valoarea energetica ridicata, aceasta variaza intre 307,4 kcal si 382,5 kcal. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca cel mult 10% din aportul zilnic de energie pentru adulti si copii sa provina din zaharuri libere, ceea ce inseamna aproximativ 25 de grame de zahar pe zi.

Alte ingrediente in care este “ascuns” zaharul sunt: fructoza, siropul de malt, extractul de malt, siropul de porumb, melasa, zaharul brun, zaharoza, maltul de orez, agava. Toate acestea reprezinta indulcitori artificiali adaugati in aceste dulciuri.

Asadar, atunci cand te bucuri de un jeleu gandeste-te ca nu faci altceva decat sa mananci un amestec de ramasite animale topite, substante chimice si mult zahar.

Exista si substituti vegani ai gelatinei, iar unele sortimente de jeleuri sunt facute cu acestea. Agar – Agar este un substitut popular pentru gelatina obtinut din alge din zona Asiei de Sud – Est, folosit ca agent de ingrosare. Acesta poate fi folosit si ca substitut pentru amidon, gluten, soia, drojdie, lactoza si chiar oua.

Acesta absoarbe imediat glucoza cu un proces de digestie rapid, astfel putem preveni stocarea in organism a grasimilor sau a zaharului in exces.Pe langa absorbirea glucozei, agar agar absoarbe si fierea; putem vorbi de controlul nivelului de colesterol din sange prin prevenirea asimilarii grasimilor de care nu avem nevoie. Agar Agar actioneaza si ca un usor laxativ datorita continutului ridicat de fibre, rezolvand o serie de probleme digestive, ficat lenes, constipatie si tranzit intestinal lent, plus eliminarea toxinelor.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii