A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661664.7023.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum scapati de "depresia de ianuarie"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-01-2014, ora 05:13

Cum scapati de "depresia de ianuarie"

Articol de Madalina Irimia

Aveti tendinta de a manca mai mult si in special carbohidrati? In caz ca raspunsul este da, aflati ca de vina pentru aceasta pofta de nestavilit de alimente nesanatoase este "depresia de ianuarie".

Nutritionistul Lygia Alexandrescu a intocmit pentru aceasta perioada ceva mai dificila din punct de vedere emotional, o lista de alimente care va pot scapa de aceste stari neplacute si va pot face sa uitati de facturile marite sau de faptul ca mai sunt cateva zile pana la salariu, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit nutritionistului, alimentatia emotionala reprezinta unul dintre efectele negative pe care depresia le are asupra noastra. "In astfel de cazuri avem obiceiul sa consumam mari cantitati de mancare (de obicei alimente preferate sau nesanatoase), ca urmare a unei stari sufletesti si nu a senzatiei de foame", sutine specialistul.

Astfel, ca sa putem trece mai usor peste aceasta perioada grea din punct de vedere psihic, e bine sa consumam alimente bogate in vitamina B deoarece inistitor asupra sistemului nervos. Din grupul vitaminelor B s-a constat ca o influenta deosebita o au cobalamina, niacina si tiaminna, deoarece scad susceptibilitatea declansarii starii de demotivatie.

De asemenea, este esential sa se mentina nivelul glicemiei constant, pentru ca scaderea glicemiei conduce la aparitia starii de oboseala, a nervozitatii si deci la o stare psihica neplacuta.

Citeste mai mult pe doctorulzilei.ro.

Foto: semneletimpului.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii