A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758896.3345.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa tii o cura de detoxifiere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2014, ora 10:05

Cum sa tii o cura de detoxifiere

Articol de Madalina Irimia

Vezi ce este o cura de detoxifiere, cum se tine, care sunt beneficiile si contraindicatiile.

Desi declara ca in viata de zi cu zi s-au saturat de cuvantul dieta, se pare ca, de dragul toxinelor, sunt pregatite sa inghita doar sucuri de fructe, legume pasate, sa bea multi litri de apa si sa renunte chiar la cafeaua latte – pe care, in viata de zi cu zi, o adora. Le explic de cativa ani ca nu este o solutie sa se concentreze o saptamana sa faca un detox agresiv, iar apoi, in seara ultimei zile de dieta, sa iasa cu prietenele si sa sarbatoreasca realizarea cu o mare prajitura cu ciocolata sau inghetata…

Alimente pentru cura de detoxifiere

Ce alimente te ajuta sa elimini toxinele fara sa tii neaparat o dieta speciala? Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este sa alegi cat mai multe alimente naturale.

Condimentele sunt foarte importante pentru a da savoare mancarii, dar te ajuta sa elimini si toxinele: feniculul, usturoiul, ghimbirul si pa-trunjelul au excelente proprietati detoxifiante si antioxidante.

Legumele verzi contin o cantitate insemnata de fibre si stimuleaza tranzitul intestinal.

Legumele rosii creeaza senzatia de satietate si sunt excelente in salate.

Semintele de in, migdalele, alunele, nucile, toate crude, sunt o sursa excelenta de grasimi esentiale si sunt foarte satioase. Le poti adauga in salate sau le poti pastra pentru gustarile din timpul zilei.

Pestele mic este o sursa importanta de proteine si uneori de acizi grasi esentiali, dar nu prezinta riscul acumularii de metale grele in organism, cum este cazul pestilor oceanici mari.

Citricele au un puternic rol antioxidant, continut ridicat de vitamina C si pot fi un desert savuros.

Cel mai bine este sa te asiguri ca in fiecare zi mananci cate o portie din alimentele de mai sus. NU trebuie sa te bazezi exclusiv pe ele, pentru ca te vei plictisi rapid, dar incearca sa nu abuzezi de celelalte categorii de alimente.

Ceaiuri pentru detoxifiere

In afara de formulele gata preparate de ceaiuri detoxifiante din comert, poti gasi si cateva alternative. Ceaiul de trifoi rosu este excelent si il gasesti la orice Plafar. Inlocuieste un pahar de apa cu o cana de ceai de trifoi in fiecare zi, pentru a accelera procesul de eliminare a toxinelor. Adauga coaja de lamaie in orice ceai - in afara de aroma delicioasa, obtii si potasiu, calciu si vitamina A.

Integral pe unica.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii