ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-03-2014, ora 11:33

Cum sa-ti speli parul fara sampon. Metoda no-poo

Articol de Madalina Irimia

Metoda no-poo care presupune spalarea parului fara sampon este mai sanatoasa, mai ieftina si face parul sa creasca mai repede. Iata cum se face!

Metoda no-poo este o modalitate de a-ti spala parul fara sa folosesti sampon. Exista mai mult variante, dar cea mai populara e cea care foloseste bicarbonat de sodiu si otet.

De ce sa renunti la sampon si balsam

Cand iti speli parul normal, samponul - care e de fapt un detergent - indeparteaza toate urmele de murdarie, dar si de sebum. Drept urmare, parul va fi uscat si vei simti nevoia sa folosesti balsam ca sa inlocuiesti "uleiul" natural produs de scalpul tau, cu unul artificial.

Un alt efect al samponului este acela ca usuca scalpul. Iar pielea uscata, fie ca e vorba de ten sau scalp, incearca sa se apere producand si mai mult sebum. Asa se explica faptul ca unele persoane au parul foarte gras la numai o zi dupa spalare si trebuie sa repete operatiunea foarte des.

Ce se intampla cand folosesti metoda no-poo

Pentru ca nu mai e atins de sampon, parul isi pastreaza sebumul, iar scalpul nu mai este iritat de chimicale, asa ca nu mai are tendinta sa produca sebum in exces. Vei observa ca poti sta cateva zile bune fara sa-ti speli parul. Iar daca ai un par normal sau uscat il vei putea spala chiar si o data pe saptamana.

Daca folosesti mai mult timp metoda no-poo, vei observa ca parul tau devine mai moale, mai usor de pieptanat si coafat, mai stralucitor, buclele sunt mai "potolite" si mai bine definite. Se pare ca parul creste mai repede si, evident, nu mai trebuie sa cheltuiesti banii pe sampoane, masti si balsamuri scumpe.

Cum se spala parul fara sampon

1. Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o ceasca de apa. Aplica solutia pe scalp - NU trebuie sa o aplici pe toata lungimea parului - si maseaza usor. Apoi lasa-o sa actioneze cateva minue, cat termini dusul.

2. Amesteca doua linguri de otet cu o ceasca de apa. Ideal ar fi sa ai o sticluta cu recipient in care sa pui solutia. Dupa ce ai clatit pasta de bicarbonat si apa, aplica pe lungimea parul - NU pe scalp - solutia cu apa si otet. Las-o sa actioneze un minut, apoi clateste bine.

Sursa: unica.ro

Foto: ileen.ro

     
Tag-uri: no-poo, par, sampon
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii