ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-07-2013, ora 12:12

Cum sa-ti protejezi casa de hoti in vacanta

Articol de Madalina Irimia

Vara este sezonul vacantelor si, asa cum tu pandesti cele mai bune oferte pentru sejururi de vis, asa si pe tine te pot pandi alti ochi necunoscuti. Hotii prefera sa dea spargeri vara, in contextul in care multa lume pleaca de acasa. Pentru a fi sigura ca locuinta ta este o fortareata in calea infractorilor, cel mai bine este sa o protejezi din timp. Din fericire, ai suficient de multe solutii la dispozitie pentru a-ti pazi casa de hoti cand esti plecata in concediu.

1. Lasa impresia ca este tot timpul cineva acasa

Casele care par nelocuite sunt primele vizate de hoti, asa ca incearca pe cat posibil sa nu le oferi posibilitatea de a-si da seama ca nu este nimeni acasa. Roaga un vecin cu care te intelegi bine sa verifice zilnic casuta pentru corespondenta si sa treaca prin fata usii. Sunt multe pizzerii si restaurante care lasa fluturasi agatati de clanta usii, iar daca acestia nu sunt luati, este semn ca nu este nimeni acasa.

Coboara jaluzele pana la jumatatea ferestrei, astfel incat sa nu atragi atentia asupra faptului ca esti plecata.

De asemenea, daca nu pleci cu masina in vacanta, incerca sa o lasi in parcarea blocului sau in curte, nu in pacarea aeroportului sau la un prieten. Cand masina este acasa, sansele ca si proprietarul sa fie acasa sunt mult mai mari, iar hotii sunt descurajati.

2. Nu-ti anunta plecarea in vacanta pe Facebook

Cand anunti public faptul ca pleci in vacanta pe Facebook, este ca si cum i-ai invita pe hoti la tine acasa. Oricat de atenta ai fi cu persoanele pe care le adaugi in lista de prieteni, este posibil ca printre acestea sa se strecoare si persoane necunoscute. De altfel, Politia Romana a lansat o campanie preventiva intitulata "Nu-ti scapa casa din ochi", prin care a atras atentia asupra faptului ca unii hoti isi cauta tintele pe Facebook, unde lumea este foarte generoasa cu detaliile personale.

3.Verifica si securizeaza usile si ferestrele

Pentru a-ti proteja casa de hoti cand pleci in concediu, este esential sa inchizi toate usile care dau din exterior spre interior, precum si ferestrele.

Nici macar un geam mic nu ar trebui lasat deschis pentru aerisire.

4. Monteaza sisteme de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video reprezinta o investitie importanta pentru siguranta ta. Este drept ca nu costa putin, insa daca vrei sa iti protejezi bunurile, merita sa o faci, mai ales ca vei pleca in toate concediile fara griji de acum inainte.

Detalii pe eva.ro

Foto: click.ro

     
Tag-uri: casa, hoti, vacanta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii