A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673103.1787.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa-ti faci un plan de dezvoltare personala de care sa te tii in noul an
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2014, ora 09:13

Cum sa-ti faci un plan de dezvoltare personala de care sa te tii in noul an

Articol de Cristian Amariei
Este final de an si poate cea mai prielnica perioada sa luam momentul de respiro la trecerea dintre ani, sa ne indreptam gandurile catre ce am realizat, dar si catre ce lucruri ne-au esuat, sa ne implicam proactiv in organizarea propriei noastre vieti si sa ne imbunatatim directia in care mergem.

Despre asta e vorba cand ne facem un plan de dezvoltare personala!

Desigur, un astfel de plan e nevoie sa fie constant in viata noastra, insa finalul de an este un bun pretext de a ne reaminti acest lucru.

1 Ianuarie, un nou inceput!

“E important ca la sfarsit de an sa iti pui intrebari referitoare la tine si la dezvoltarea ta personala si sa pui pe hartie urmatoarele lucruri: cine esti, care sunt realizarile si esecurile tale si ce ai invatat din ele, cat de multumit esti de realizari si cum te simti referitor la ce ai realizat, ce te influenteaza si la ce aspiri in viitorul apropiat, care sunt urmatorii pasi si ce iti lipseste, facand o evaluare a timpului trecut in ultimul an.” explica Mihaela Geicu, coach dezvoltare personala la Self-Id.ro.

Iata deci si cateva coordonate care ne guverneaza propria crestere, explicate de coach-ul personal:

1. Trebuie sa vrei sa cresti pentru ca acest lucru sa se intample!

John Maxwell, in cartea sa, Cele 15 legi ale dezvoltarii personale, conceptualiza acest principiu ca Legea intentiei. “Dezvoltarea nu apare pur si simplu de la sine.” E nevoie de vointa pentru a creste. Nimeni nu s-a dezvoltat vreodata din intamplare.

Exista desigur factori demotivanti pe care ii cunoastem cu totii, dar pe care e nevoie sa ii combatem: mi-e teama sa nu gresesc, nu e momentul acum, nu stiu cum sa fac sa ma dezvolt, inainte sa incep trebuie sa fiu convins ca e cea mai buna cale, nu sunt la fel de bun ca ceilalti, ce vor zice altii daca nu imi iese. Va suna cunoscut?
Nu e simplu, insa atata vreme cat VREI sa produci o schimbare la TINE, ai facut primul pas. 1 ianuarie poate fi un start!

2. Fa-ti propria analiza SWOT!

Tu esti obiectul propriei tale afaceri. inainte de a face ceva cu tine, e nevoie sa stii ce anume sa faci. „Cunoaste-te pe tine insuti !” nu e un mit, ci cruda realitate. Avem asteptari de la ceilalti in conditiile in care nu stim ce e cu noi. Cateva intrebari la care trebuie sa-ti raspunzi cu onestitate sunt:

- Ce am facut in 2014?
- De ce sunt mandru?
- Ce as imbunatati la mine? Dar la actiunile mele?
- Ce sanse am valorificat? Pe care le-am ratat?
- Ce anume a determinat asta?

Mai multe pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii