ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-12-2013, ora 14:59

Cum sa-ti faci singur mobil. Cum arata, ce stie sa faca si cat costa telefonul facut acasa

Articol de Cristian Amariei

Nu are toate tonurile de apel pe le gasiti la ultimul model de iPhone si nici nu are un aspect prea placut, dar daca tot ce vrei de la un telefon este sa suni, sa fii sunat si sa trimiti sms-uri, atunci de ce sa nu-ti faci singur mobilul?

Creat de co-fondatorul platformei Arduino, telefonul mobil cu carcasa din lemn este facut dintr-o placa cu circuite, un ecran LED mic, butoane, un difuzor si un microfon, relateaza Daily Mail.

Poate stoca numere, poti sa suni si sa primesti apeluri, poti sa trimiti sms-uri si chiar are functia de ceas desteptator.

Arduino este o platforma open source, pe care o poate modifica oricine. Ea vine cu un soft care explica oamenilor cum poate fi setat circuitul integrat.

Inginerul David Mellis, de la MIT’s Media Labs, a ajutat la setarile proiectului Arduino si acum il foloseste pentru a face chiar el un mobil.

Mellis a pus toate informatiile despre cum a fost facut telefonul si instructiunile despre cum se poate programa circuitul pe site-ul Github.

Tot de aici oricine isi poate comanda un set cu componentele de baza, sau si le poate procura singur, iar apoi sa urmeze instructiunile si sa-si faca singur telefonul.

Modelul lui Mellis are o carcasa din lemn. Are in total 60 de parti componente. Nu va imaginati ca acest telefon este ieftin, costurile totale ridicandu-se la 200 de dolari. Cei care totusi vor un astfel de mobil, trebuie sa plateasca separat SIM-ul.

VEZI mai multe imagini cu mobilul facut "acasa" AICI.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Tag-uri: telefon, mobil, carcasa
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii