ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-10-2013, ora 10:10

Cum sa-ti ajuti copilul sa-si depaseasca fricile

Articol de Madalina Irimia

Pe masura ce invata noi lucruri si isi dezvolta imaginatia, prescolarii pot ajunge sa aiba anumite frici si anxietati. Acestea sunt normale si, cu ajutorul tau, pot fi depasite in cel mult un an de zile.

Unii copii se plang imediat adultilor atunci cand se tem de ceva, insa altii prefera sa nu vorbeasca despre asta. Daca observi ca fiul sau fiica ta nu reuseste sa adoarma, doarme prea mult sau incepe sa aiba un comportament tot mai agresiv, este posibil ca aparitia unei frici sa fie de vina.

Iata cateva dintre metodele prin care iti poti ajuta copilul sa-si invinga temerile:

1. Incurajeaza-ti copilul sa vorbeasca despre ceea ce simte. Roaga-l sa descrie ceea ce il face sa-i fie frica. Vei reusi astfel sa identifici problema si il vei ajuta sa treaca mai usor peste temerile sale.

2. Incearca sa nu razi sau zambesti atunci cand copilul iti spune ca ii este frica de ceva. In schimb, spune-i ca ii intelegi sentimentul de teama si promite-i ca veti gasi o cale pentru a scapa de ea.

3. Evita sa-i spui lucruri precum “Nu-ti fie teama!”, pentru ca il vei face sa se simta stanjenit de ceea ce simt si va ajunge sa evite sa infrunte si sa depaseasca frica pe care o are.

4. Este frica amplificata de programele TV la care se uita sau de jocuri video? In caz afirmativ, nu-l mai lasa sa aiba acces la ele.

Odata identificate temerile pe care le are copilul tau, trebuie sa-l ajuti sa le depaseasca.

Citeste restul articolului pe Fabuloase.ro

Foto: videovangaurd.com

     
Tag-uri: copil, frica, varsta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii