ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-06-2016, ora 09:48

Cum sa tai ceapa fara sa plangi - VIDEO

Articol de Cristian Amariei
Ceapa este una dintre cele mai populare legume din intreaga lume. E preferata romanilor la ciorba de fasole si a grecilor la celebra lor salata.

Pentru ca este un ingredient aproape nelipsit din bucatarie, iti vindem cateva trucuri despre cum poti ssa tai o ceapa tai fara sa versi o lacrima.

Atunci cand tai o ceapa, celulele ei se “sparg”, eliberand alinaza, o enzima carcteristica, impreuna cu un compus al sulfului. Acesta din urma sufera mai multe modificari, sub actiunea alinazei, pana cand se transforma intr-un compus volatil, ce ajunge la ochi in maxim 30 de secunde. Acesta substanta, avand sulf in compozitie, este iritanta pentru ochi. Cand ea atinge corneea, terminatiile nervoase o “simt” imediat si ii comunica creierului ca in ochi a ajuns un iritant.

Gustul pe care il are este dat de sulfide, care odata ingerate, produc la randul lor, in organism, cisteine, niste substante cu rol important in slabire si detoxifiere. Cercetari recente arata ca acesti compusi de sulf au au o mare capacitate de a fluidifica sangele, prevenind formarea trombilor si, in plus, reduc nivelul colesterolului rau si a trigliceridelor.

Iata o metoda noua de a taia ceapa fara a plange!

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: ceapa, truc, lacrimi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii