A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664205.4292.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa scapi de pofta de dulce
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-01-2016, ora 10:12

Cum sa scapi de pofta de dulce

Articol de Madalina Irimia
Pofta de dulce ar putea fi diminuata, conform unui studiu recent.

Un factor rar adus in discutie care face mai grea respectarea unei diete este toleranta, corpul nostru fiind obisnuit cu o anumita cantitate de gracime, zahar sau sare. Cu cat mancam mai mult, cu atat avem nevoie de cantitati mai mari pentru a simti gustul.

Un nou studiu arata ca acest obicei ar putea fi eliminat, iar pofta de dulce ar putea sa nu mai reprezinte o problema. Alte studii au aratat ca este posibil sa iti inveti papilele gustative sa ceara mai putina sare. Pe masura ce scazi cantitatea de sare, mancarurile consumate de obicei o sa inceapa sa ti se para prea sarate.

Intr-un studiu de dimensiuni reduse publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, cercetatorii au descoperit ca aceeasi metoda ar putea fi folosita si in cazul zaharului. Acestia au selectat 29 de oameni care consumau cel putin doua bauturi indulcite pe zi si le-au cerut sa evalueze cat de dulci li se par unele deserturi si bauturi.

Jumatate dintre participantii la studiu au fost rugati sa diminueze cantitatea de zahar cu 40%, in timp ce ceilalti au ramas la aceeasi dieta. Dupa trei luni, acestia au fost lasati sa manance ce voiau timp de o luna, scrie Time.com

Oamenii care scazusera cantitatea de zahar au considerat ca dulciurile si bauturile gustate erau mai dulci in comparatie cu cei care mancasera la fel de dulce pe toata perioada studiului, confirmand faptul ca experimentul a functionat ca in cazul sarii.

Este important de mentionat ca efectul nu a tinut in momentul in care oamenii au revenit la vechile obiceiuri alimentare.
     
Tag-uri: pofta, dulce, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii