A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661632.6774.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa scapi de palpitatii in cateva secunde
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-09-2015, ora 13:05

Cum sa scapi de palpitatii in cateva secunde

Articol de Madalina Irimia
Palpitatiile pot aparea in orice moment si este indicat sa nu le neglijezi. Vezi cum reglezi ritmul inimii in cateva secunde.

Situatiile tensionate, lipsa de nutrienti, stresul si oboseala pot duce la aparitia palpitatiilor. De cele mai multe ori nu indica ceva grav, insa nu trebuie ignorate. Daca ti se intampla des ca ritmul inimii sa se deregleze, este indicat sa vezi un cardiolog. Daca, insa, ti se intampla rar sa ai un puls accelerat, poti apela la cateva metoda care te vor calma. inainte sa incerci orice remediu, trebuie sa discuti cu medicul tau de familie.

Scapa de palpitatii cu apa rece

Daca stii ca ti se intampla, uneori, sa ai plapitatii, este bine sa ai in congelator cuburi de gheata, pentru ca vei avea nevoie de apa foarte, foarte rece. Pune-o intr-un lighean si stai cu fata in apa rece ca gheata cat timp poti sa iti tii respiratia, potrivit explorehealthyfood. Aceasta metoda stimuleaza nervul vag, care afecteaza ritmul cardiac. Cand iti tii fata in apa rece, corpul trimite semnale pentru incetinirea metabolismului, iar pulsul incepe sa iti scada. Este acelasi reflex care ajuta o persoana sa reziste mult timp in apa rece.

Fa exercitii de respiratie

Daca ai palpitatii, te vor ajuta si exercitiile de respiratie. Trage aer in piept, apoi expira cat de repede poti. Repeta acest exercitiu de cate ori este nevoie. tine cont ca nu este de ajuns sa inspiri mult oxigen, este important sa il dai pe tot afara, cat de repede poti. Vei vedea ca pulsul tau va scadea.

Daca un episod de palpitatii dureaza mai mult de 20 de minute si este insotit de stari de lesin, dureri in piept si dificultati de respiratie, trebuie sa ceri ajutor medical de urgenta.

De ce apar palpitatiile

Palpitatiile apar, de cele mai multe ori, din cauza anxietatii sau a consumului de cafea, nicotine sau alcool. in unele cazuri, insa, sunt si semnul unei boli grave de inima. Bolile de tiroida sau nivelul scazut al glicemiei duc, de asemenea, la accelerarea pulsului. Unele persoane au palpitatii dupa ce mananca foarte mult sau consuma nitrati ori sodiu. in cazul in care observi ca ritmul inimii se accelereaza dupa ce consume anumite alimente, s-ar putea sa ai o sensibilitate alimentara.

Nu lua medicamente pentru palpitatii decat la recomandarea medicului. De cele mai multe ori, aceste dereglari trec fara tratament.

Cum scapi de palpitatii

Cel mai simplu mod prin care poti trata palpitatii este sa reduce stresul sau anxietatea. incearca cateva metode de relaxare, precum meditatie, yoga sau aromoterapie. Evita cafeaua, tigarile sau energizantele si incearca sa faci cel putin 30 de minute de miscare pe zi. O alimentatie bogata in legume si fructe ajuta, de asmenea, la stabilirea unui ritm cardiac normal.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: palpitatii, remedii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii