A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736142879.3488.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa scapi de insomnie. 15 sfaturi pentru un somn odihnitor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2016, ora 14:03

Cum sa scapi de insomnie. 15 sfaturi pentru un somn odihnitor

Articol de Cristian Amariei
Se intampla adesea ca toata ziua sa visezi la momentul in care te vei aseza seara in pat si vei adormi. Si totusi, cand faci acest lucri, pare ca oboseala a disparut. Stresul acumulat in fiecare zi face ca aceasta dereglare sa devina una dintre cele mai frecvente probleme ale oamenilor.

Daca te numeri printre cei care trec prin astfel de experiente, exista anumite modalitati prin care poti scapa de ele. Fiecare dintre urmatoarele 15 sfaturi s-a dovedit ca poate ajuta pe oricine sa obtina acel somn perfect pe care l-a visat si, totodata, sa se simta revigorat si plin de energie in dimineata urmatoare, noteaza greatist.com.

1. Mananca alimente cu un continut ridicat de magneziu. Cercetarile arata ca magneziul joaca un rol important in ceea ce priveste capacitatea omului de a adormi si de a dormi bine noaptea. Daca ai probleme cu somnul, incearca sa consumi cat mai multe alimente bogate in magneziu, cum ar fi semintele de dovleac, spanacul sau sfecla. De asemenea, magneziul poate fi luat si din suplimentele medicamentoase, luate cu o aproximativ o jumatate de ora inainte de culcare.

2. incearca sa dormi dupa-amiaza. intre 10 si 30 de minute de somn dupa pranz pot asigura un somn linistitor in noaptea urmatoare. Daca depasim o jumatate de ora, riscam sa adormim profund si sa fim foarte posomorati si fara chef tot restul zilei.

3. Foloseste domitorul numai pentru somn si relaxare. Patul din dormitor trebuie folosit numai pentru activitatile de seara, in niciun caz pentru munca sau proiecte.

4. Temperatura aerului din dormitor trebuie sa fie potrivita. in aceasta camera nu trebuie sa fie nici prea cald, nici prea frig. Studiile arata ca o temperatura dintre 15 si 23 de grade este ideala. Extremele in ceea ce priveste temperatura conduc la scaderea calitatii somnului.

5. Fa o baie calda inainte de culcare. Acest obicei iti ajuta mintea sa se relaxeze, iar cresterea si scaderea temperaturii corpului induce senzatia de somn.

6. Stabileste-ti o ora stricta de trezire dimineata. Daca este bine sa ne culcam in fiecare seara la aceeasi ora, atunci este de preferat sa stabilim un program si in ceea ce priveste trezitul de dimineata.

7. Recupereaza orele de somn pierdute. Ai stat treaz pana tarziu in ultimele nopti? Culca-te mai devreme cu cel putin o ora ca sa recuperezi somnul pierdut.

8. Nu sta in pat zvarcolindu-te daca nu poti adormi. Daca stai in pat mai mult de 20 de minute si totusi nu reusesti sa adormi, ridica-te si fa ceva relaxant. Daca vei continua sa te gandesti ca nu te ia somnul, nu vei rezolva nimic, din contra, vei deveni si mai irascibil.

9. In cazul in care iei un tratament, verifica daca nu cumva acestea influenteaza somnul. Mergi si vorbeste cu medicul tau. In cazul in care pastilele nu au fost prescrise de un medic, mergi la o consultatie pentru a primi medicatia corecta.

10. Nu mai tine ceasul desteptator langa tine. Daca obisnuiesti sa tii ceasul chiar in apropierea patului si sa auzi tot timpul ticaitul lui, asta ar putea avea un efect asupra calitatii somnului.

11. Foloseste odorizante cu miros de lavanda. Mirosul de lavanda se pare ca este un antidot pentru insomnie. Poti incerca sa folosesti betisoare parfumate cu lavanda sau uleiuri aromatizante.

12. Incearca sa-ti relaxezi progresiv muschii. incepe cu picioarele, incordand muschii cat numeri pana la cinci. Apoi relaxeaza-te. Fa asa cu fiecare grupa de muschi din corpul tau, pana ajungi la cap. Meditatia este, de asemenea, o cheie pentru obtinerea unui somn satisfacator.

13. Evita „lumina albastra”. Acest tip de lumina este emis de majoritatea dispozitivelor electronice si poate contribui la dereglarile legate de somn. Ar trebui sa nu mai tinem telefoanele mobile si celelalte dispozitive in apropierea patului.

14. Iesi la aer. Expunerea la lumina solara ajuta la reglarea ceasului biologic si, odata cu asta, regleaza obisnuintele legate de somn.

15. Bea ceva cald inainte de culcare. Chiar daca un pahar de lapte cald nu este dovedit ca ar da senzatia de somn, bauturile calde cu siguranta te ajuta sa te relaxezi si poate sa-ti simti pleoapele putin mai grele.

Sursa: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii