ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-11-2015, ora 15:04

Cum sa scapi de durere cu doua ingrediente

Articol de Cristian Amariei
Durerile cronice sunt chinuitoare, iar calmantele nu sunt tocmai sanatoase. Iti spunem cum scapi de durere cu ajutorul unor ingrediente pe care le gasesti in bucatarie.

Durerea de spate apare mai ales daca ai o viata sedentara si petreci mult timp pe scaun. Indiferent ca disconfortul este lombar sau cervical, il poti combate cu ajutorul unor ingrediente naturale. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 10 lingurite de sare cu 20 de lingurite de ulei de masline sau de floarea soarelui si sa lasi compozitia intr-un recipient din sticla pentru cateva zile.

Cum folosesti amestecul impotriva durerii

In fiecare dimineata, aplica amestecul obtinut pe vertebrele din zona cervicala sau lombara, unde simti durere. Maseaza cate 2-3 minute in fiecare zi, apoi creste durata cu cate alte 2-3 minute, astfel incat sa ajungi sa faci un masaj de aproximativ 20 de minute, potirvit cuisineandhealth.com. La final, pune pe zona care te doare o carpa umeda.

Aceasta procedura iti poate irita pielea, de aceea trebuie sa te stergi, la final, cu o carpa uscata si sa aplici pudra de bebelus pe piele.

Care sunt beneficiile masajului cu sare si ulei

Dupa 10 zile de tratament, durerea de spate te va lasa. In plus, aceasta tehnica stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste regenerarea muschilor si a tesutului osos. Odata ce iti ajuti sangele sa circule mai bine in zona cervicala, vei scapa de durerile de cap si iti vei imbunatati vederea. Specialistii sustin ca acest tratament te ajuta si sa scapi de toxine si iti normalizeaza metabolismul.

In timpul tratamentului cu sare si ulei poti avea o stare de somnolenta sau ameteli, insa nu este obligatoriu sa te confrunti cu aceste efecte adverse.

Amestecul de sare si ulei in frumusete

Amestecul de sare si ulei nu te ajuta doar sa scapi de durere, ci poate fi aliatul tau si in tratamentele de infrumusetare. Adauga, intr-un recipient de sticla, o cana de sare iodata si jumatate de cana de ulei de masline. Umezeste-ti fata cu apa calduta si apoi aplica scrub-ul obtinut pe ten. Maseaza zonele importante precum fruntea, obrajii si barbia. Vei simti cum uleiul de masline iti va intra in piele, iar sarea te va pisca usor, fara, insa, sa simti durere.

Clateste-te bine la final. Aceasta tehnica iti va lasa fata un pic rosie, dar pielea va reveni rapid la culoarea normala.

Scrub-ul cu sare si ulei inlatura celulele moarte de pe piele si ii da acesteia un aspect proaspat. Pentru ca masajul imbunatateste circulatia in acea zona, tenul tau va avea o stralucire naturala. Satea ajuta si la inlaturarea bacteriilor de pe piele si desfunda porii, deoarece are efect antiseptic.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii