ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-04-2014, ora 08:06

Cum sa reglezi DEZECHILIBRELE HORMONALE cu ajutorul plantelor

Articol de Madalina Irimia

Dezechilibrele hormonale pot aparea din diverse cauze, fie ca e vorba de probleme tiroidiene, fie pur si simplu din cauza stilului de viata nesanatos. Alimentatia haotica, mancatul excesiv, pilulele contraceptive, stresul, poluantii din atmosfera, chiar si unele produse cosmetice – toate ne afecteaza secretia hormonala.

Cand raportul dintre estrogen si progesteron (hormonii sexuali feminini) este perturbat, pot aparea simptome neplacute, ca de pilda retentia hidrica, scaderea libidoului, acneea, caderea parului, si chiar probleme de sanatate serioase, precum chisturile ovariene, ciclul mentrual neregulat, fibromul uterin sau endometrioza.

Din fericire, poti apela la ajutorul plantelor pentru a-ti regla echilibrul hormonal.Spre deosebire de tratamentele medicamentoase, remediile naturiste actioneaza delicat asupra organismului si au efectul de a stimula nu doar buna functionare a sistemului endocrin, ci si imunitatea si sistemul reproducator.

Iata care sunt cateva dintre plantele care ajuta la refacerea echilibrului hormonal feminin:

Ghimbirul

Suplimentele naturiste pe baza de ghimbir promoveaza sanatatea si starea generala de bine. Aceasta planta este un puternic dinamizant al functiei sexuale, ameliorand problemele legate de libidoul scazut.

Citeste mai multe pe sfatulparintilor.ro.

Foto: euforia.tv

     
Tag-uri: ghimbir, sanatate, hormoni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii