ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
21-12-2012, ora 04:58

Cum sa iti asiguri pensia din inchirierea unei locuinte luate pe credit

Articol de Cristian Amariei

Achizitia unei garsoniere pe credit intr-unul dintre ansamblurile rezidentiale din Bucuresti ar putea asigura investitorului o renta lunara cuprinsa intre 230 si 500 de euro, dupa 10-15 ani in care isi stinge datoria din chirii.

Te-ai gandit vreodata sa iti asiguri o pensie altfel decat cotizand o viata la stat, iar in cele din urma sa primesti o pensie de mizerie? Desigur, multi ar spune ca o solutie ar fi pensiile private, dar ar mai fi o varianta care poate asigura randamente superioare acestora si fara a avea restrictii de utilizare. Mihai M. si-a propus sa isi faca bani de pensie cumparand apartamente pe credit, pe care apoi sa le inchirieze pentru a plati ratele. El are deja patru apartamente si intentioneaza sa cumpere inca doua, toate finantate prin credit. La o chirie lunara medie de 280 euro, el va avea un venit lunar net de aproximativ 1.500 euro cumulat, ceea ce este extrem de confortabil la varsta de pensionare. In plus, proprietatile sale constituie o buna rezerva de lichiditate pentru situatii neprevazute.

In economiile stabile, chiriile reprezinta una din cele mai sigure forme de venit, cu randamente foarte bune si risc redus. In Romania piata nu este inca matura, iar planurile de investitii sunt mai degraba pe termen mediu si scurt“, spune Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance, brokerul care a intermediat acordarea creditelor pentru Mihai.

Integral pe capital.ro

Foto: frontnews.ro

     
Tag-uri: bani, pensie, locuinta, credit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii