ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-12-2013, ora 14:06

Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist. TRUCURI pentru o FRIPTURA perfecta

Articol de Madalina Irimia

Tehnica rumenitului in tigaie presupune cativa pasi simpli, fiecare gandit pentru a desface complet aroma si pentru a asigura acea textura apetisanta, usor crocanta. Urmandu-i intocmai, vei avea parte de acele fripturi care pur si simplu iti lasa gura apa...

Exista mai multe moduri de a gati carnea. Iata ce noteaza bonappetit.com:

1. Rumenita

Carnea rumenita pe aragaz ii asigura o crusta plina de savoare, usor crocanta.

2. Intoarsa

Carnea intoarsa des, dupa ce prinde acea prima crusta care o va face sa nu se lipeasca de tigaie, se va rumeni uniform.

3. Fripta

Cratita se da la cuptor, unde se va gati uniform, la temperatura constanta, fara sa se arda.

4. Inabusita in unt

O tehnica extrem de simpla, ce asigura un gust desavarsit. Ai nevoie de o tigaie din teflon, unt si o lingura buna, cu coada lunga.

"Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des. Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita", spune chef Brian Leth.

Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita. Cum se face?

Citeste mai multe pe feellikecooking.ro.

     
Tag-uri: carne, bucatar, friptura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii