A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631920.8281.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa folosesti sofranul la gatit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-02-2014, ora 09:00

Cum sa folosesti sofranul la gatit

Articol de Madalina Irimia

Este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, dar un singur firicel poate schimba complet gustul unei mancari sau prajituri. Puterile sale sunt imense in bucatarie prin culoare si aroma.

De la paella spaniola si celebra bouillabaise din sudul Frantei, pana orezurile italiane si indiene, sofranul si-a facut loc in bucatariile calde ale lumii aducand nu numai gustul usor amarui si aroma florala, dar si culoarea aproape asemanatoare cu a aurului.

Firisoarele delicate de sofran sunt, de fapt, staminele unei flori (Crocus sativus), iar pentru obtinerea acestui condiment atat de apreciat e nevoie de o munca titanica. Fiecare floare produce doar 3 stamine, care sunt culese cu mana si apoi uscate. Pentru un gram de praf de sofran e nevoie de cateva sute de firicele fine. Partea buna e ca pentru o aroma perfecta e nevoie doar de foarte putin sofran, pentru ca altfel vei obtine un gust amar.

Integral pe foodstory.ro

Foto: authenticfood.ro

     
Tag-uri: sofran, condimente, retete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii