A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661924.7978.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa faci racoare in casa fara sa dai drumul la aerul conditionat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2013, ora 07:06

Cum sa faci racoare in casa fara sa dai drumul la aerul conditionat

Articol de Madalina Irimia

Tanjesti dupa un dram de racoare in casa in zilele caniculare din aceasta vara, iar aerul conditionat nu este o varianta pentru tine? Fie ca nu detii un astfel de aparat, fie ca ai o sensibilitate la efectele pe care el le produce acasa, ar fi util sa cunosti cateva metode eficiente prin care sa reduci temperaturile ridicate din locuinta, care nu sunt doar mai putin costisitoare, ci si mai blande cu sanatatea ta!

Exista vara racoroasa acasa si fara aer conditionat, iar exemplele de mai jos te lamuresc pe deplin. Afla cum sa faci racoare in casa, cand aerul prea cald devine irespirabil.

1. Lasa aerul fierbinte sa iasa si primeste-l pe cel rece inauntru

Primul lucru pe care il poti face pentru mentinerea temperaturii placute in casa in vreme de canicula este sa respecti o regula simpla: lasa aerul fierbinte sa iasa si primeste-l pe cel rece inauntru. Acest lucru inseamna sa acoperi ferestrele (in special cele dinspre Sud si Vest) cu draperii sau jaluzele pe timpul zilei, cand lumina soarelui ajunge in locuinta ta si creeaza un mini-efect de sera insuportabil.

Dupa ce se insereaza, poti deschide larg toate geamurile, astfel incat racoarea serii sa reimprospateze aerul din casa. Dimineata, cand razele de soare incep sa prinda din nou putere, este momentul sa tragi draperiile.

2. Reflecta caldura in exterior

Daca vrei totusi sa tii geamurile deschise in timpul zilei, investeste in folii reflectorizante speciale, care nu lasa razele de soare sa ajunga in casa si sa incinga atmosfera, la modul propriu.

3. Foloseste istet ventilatorul

In zilele cu adevarat calduroase, poti apela la un mic truc de racorire: pune un ventilator in coltul camerei si imediat langa el un castron umplut cu apa si gheata. Aerul ventilat se va umple de particulele reci de apa si se va raspandi in toata incaperea!

4. Uda un cearsaf

Un alt truc eficient, pentru zilele calduroase, este sa uzi bine un cearsaf cu apa cat mai rece si sa-l intinzi pe sarma, in dreptul ferestrelor. Aerul de afara trece prin fibra umeda si rece, care actioneaza ca un filtru pentru aerul cald din casa.

Integral pe eva.ro

Foto: amenajari-interioare.eu

     
Tag-uri: caldura, racoare, casa
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii