ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-02-2014, ora 12:13

Cum sa economisesti multi bani cheltuiti pe benzina. Descoperirea ingenioasa a celei mai mari companii de livrari din lume

Articol de Cristian Amariei

UPS este cea mai mare companie de logistica din lume, livrand in fiecare zi 15 milioane de pachete catre 6,1 milioane de clienti din 220 de tari.

Cu ajutorul dispozitivelor de urmarire atasate pe vehiculele companiei, inginerii UPS au descoperit o metoda ingenioasa prin care sa reduca costurile livrarilor. Descoperirea a permis companiei sa consume cu 38 de milioane de litri mai putina benzina din anul 2004 pana acum, reducand totodata emisiile de carbon cu 100.000 de tone metrice, echivalentul eliminarii a 5.300 de masini de pe strazi pentru un an intreg.

Care este secretul descoperit de specialistii UPS? Unul simplu: minimizarea sau chiar eliminarea virajelor la stanga. Solutia este simpla, dar extrem de eficienta.

Am inceput sa rafinam acest concept in 2001, cand sistemele de urmarire s-au imbunatatit in mod semnificativ. Avand mai multe date despre cum s-a comportat un vehicul in timpul traseului de livrare ne-a permis sa vedem unde am putea aduce imbunatatiri. Am descoperit un lucru care ne-a surprins: o cauza semnificativa a timpului pierdut era faptul ca soferii virau la stanga, mergand impotriva fluxului traficului. Pornind de la aceasta descoperire, am explorat rute in care eliminam complet virajele la stanga, iar apoi am comparat datele”, explica Elizabeth Rasberry, PR manager la UPS.

Chiar daca masinile parcurgeau o distanta mai mare, rezultatele au aratat ca soferii puteau livra mai multe pachete in mai putin timp, producand mai putine emisii poluante, daca efectuau o serie de viraje la dreapta. Solutia era totodata profitabila, aducea beneficii clientilor si crestea siguranta soferilor.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: consum, benzina, UPS
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii