STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
08-06-2015, ora 08:51
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Cum sa NU transformi salata intr-o bomba calorica
Articol de Madalina Irimia Cuvantul „salata” probabil suna ca „mancare de dieta”, dar chiar si cele mai sanatoase salate pot sa se transforme in bombe calorice daca folosesti dressingul gresit.
Sunt sigura ca nu trebuie sa iti spun ca branza albastra sau dressingurile cu maioneza nu sunt bune pentru tine, sau pentru silueta ta. Cu toate acestea, nu este nevoie sa mananci doar frunze goale.
Iata cateva modalitati prin care poti sa obtii o salata delicioasa, alegand dressingul corect!
Evita sosurile care vin in sticle
Zahar, sare, conservanti... trebuie sa continui? Facandu-ti propriul dressing este modul perfect prin care sa te asiguri ca nu consumi calorii goale. in plus, este distractiv, delicios si foarte usor de facut! Daca nu ai timp sa faci asta de fiecare data cand mananci salata, fa o cantitate mai mare de sos la inceputul saptamanii si pastreaza-l in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
Mai simplu, mai sanatos!
Daca te afli in fata unui salad bar, la capitolul sos, cere doar ulei de masline si otet sau ulei de masline si zeama de lamaie. Acasa, poti sa amesteci o lingurita din fiecare cu foarte putina sare. Daca vrei si ceva extra, poti adauga o lingurita de mustar clasic. Alte idei? Ulei de masline si miere, sau o cantitate mica din fructele tale preferate, asezonate cu... mustar! Daca tot nu suna apetisant, incearca! Vei fi surprinsa de un gust minunat!
„Scapa” in salata doar ingrediente sanatoase
in loc sa folosesti maioneza ca baza pentru dressing, incearca iaurtul dulce, tahini, avocado sau chiar unt de nuci. Pentru un dressing mai aromat, amesteca 1 lingurita de pasta miso, putin tahini si putin otet de mere. Adauga cantitati mai mari daca faci o salata pentru mai multe persoane.
Adauga legume... multe legume!
Pentru un aport nutritional mai mare, dar cu putine calorii, amesteca, folosind un blender, cat mai multe legume si ierburi proaspete, alaturi de putin ulei de masline si cateva picaturi de otet si zeama de lamaine. O optiune delicioasa: morcovi si ghimbir, spanac si patrunjel, ardei copt si oregano.
Decodeaza eticheta
„Low-fat” sau ”fat-free” se traduce de cele mai multe ori cu „bogat in zahar” sau ”extrem de bogat in sare”. Chiar si etichetele care semnaleaza produse „fara zahar” pot sa contina indulcitori chiar mai periculosi pentru silueta si sanatate. Fereste-te de dressingurile gata preparate, iar daca nu te poti abtine, incearca macar sa citesti cu atentie eticheta si sa „descifrezi” tehnicile de marketing.
Ai grija la portii
Majoritatea restaurantelor pun in salata o cantitate dubla de dressing fata de necesar. Pentru a nu risca sa transformi o salata sanatoasa intr-un inamic al siluetei, comanda dressingul separat si pune-ti in farfurie o cantitate mai mica.
Gandeste in afara... sticlei
Salsa, hummus, guacamole... toate pot fi inlocuitori perfecti al unor dressinguri nesanatoase. De asemenea, aceste sosuri pot adauga un aport semnificativ de fibre, vitamine si minerale esentiale organismului tau! Din nou, nu uita de portii! Chiar si in cazul dressingurilor sanatoase, doua linguri la o salata sunt mai mult decat suficiente.
Sursa csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email