ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-12-2014, ora 11:43

Cum s-au spulberat 15 ani de boom economic in cateva luni. Propriul popor lovit de austeritate, adevarata forta careia trebuie sa-i faca fata Putin

Articol de Cristian Amariei
Cele 144 de milioane de cetateni ai Federatiei Ruse incep sa simta pe propria piele efectele sanctiunilor internationale impuse de Occident, ca urmare a implicarii Moscovei in conflictul din Ucraina si a anexarii Crimeei. In locul imbunatatirii standardului de trai, care s-a mentinut pe un trend ascendent timp de 15 ani, presedintele Vladimir Putin se vede nevoit sa puna in aplicare masuri de austeritate care stirbesc din mandria nationala.

Potrivit unei analize Bloomberg, primele semne ale nemultumirii generale au inceput sa apara. Doctorii au protestat, la sfarsitul lunii noiembrie, fata de reducerile de personal si de inghetarea majorarilor salariale in raport cu inflatia pentru anumite categorii de personal bugetar.

“A existat in ultimii ani un contract nescris in Rusia, unde populatia a ales imbunatatirea nivelului de trai de la an la an, in defavoarea unor libertati, insa in acest an, standardele de viata au primit si ele o lovitura. Acest lucru va eroda atitudinea publica si va pune presiune pe sistemul politic al lui Putin”, a declarat John Lough, profesor asociat in cadrul Chatham House Russia and Eurasia Programme din Londra.

Este un moment de cotitura pentru Putin, ale carui prime doua mandate la putere au coincis cu cresterea masiva a pretului petrolului, de la 25 de dolari pe baril, la maximul de 140 de dolari, pe parcursul a zece ani. A fost o epoca de continua crestere economica si prosperitate pentru poporul rus, pentru prima data dupa caderea devastatoare a Uniunii Sovietice, cand guvernul nu putea plati salariile, iar cresterea inflatiei anula toate economiile populatiei.

Integral pe incont.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii