ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-10-2016, ora 09:27

Cum s-a masluit ani de zile examenul de rezidentiat. Numele a sute de medici au fost schimbate intentionat

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut publica, zilele trecute, o situatie referitoare la examenul de rezidentiat, semnaland greselile privitoare la numele candidatilor.

Greselile nu sunt intamplatoare si, mai mult, ele sunt vechi de cand lumea. Dupa cum releva o investigatie facuta de Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan si publicata pe tolo.ro, aceste greseli au scopul de a-i ajuta pe candidati sa ia examenul de rezidentiat.

"Ei fac astfel incit sa pici la comisia mai blinda, unde cunosti pe cineva sau chiar unde este profesorul care te-a avut ca rezident in spital", a declarat colegul din minister al celor care aranjeaza listele. Sursa citata mai scrie ca pentru a schimba o litera din nume costa intre 100 si 200 de dolari.

"In ultimii ani, a mai aparut o miza care-i determina pe rezidenti sa faca orice ca sa nu ai aiba emotii: daca ai luat examenul de specializare, poti pleca sa profesezi in strainatate", explica cineva din Ministerul Sanatatii.

Se apeleaza la urmatoarele trucuri:

1. Se inverseaza numele si prenumele.

2. Dispare prima litera din nume in cazul in care cea de-a doua litera te face sa pici la comisia buna.

3. Se schimba prima litera din nume.

4. Se inverseaza numele si prenumele si se modifica prima litera din prenume. Poarta numele de solutia disperata.

In fiecare an, apar zeci de persoane pe care le cheama Bastase in loc de Nastase, Avel in loc de Pavel sau Tordache in loc de Iordache. in total, sute de nume pocite.

"Erorile" nu sunt involuntare. Ele se petrec doar pe numele medicilor de la specialitati unde exista mai multe comisii: doua sau trei. Acolo unde exista o singura comisie numele sunt scrise corect.

Citeste mai multe pe tolo.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii