A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831809.5113.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum recunosti carnea de pui injectata cu hormoni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-11-2015, ora 10:55

Cum recunosti carnea de pui injectata cu hormoni

Articol de Cristian Amariei
Carnea de pui care se gaseste in magazine este considerata un pericol, din cauza riscului de a fi injectata cu hormoni. Afla cum iti dai seama daca ce cumperi este un produs sanatos.

Puii crescuti pentru comercializare sunt injectati cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescatorii folosesc si antibiotice, pentru ca pasarile sa reziste si in medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, si la ingrasarea pasarilor. Nu exista o diferenta de textura intre carnea tratata cu substante nocive si cea organica, insa sunt alte lucruri care te pot ajuta sa alegi produse naturale.

Ce este carnea organica

Carnea organica provine de la pui hraniti naturala, fara antibiotice sau hormoni, si care sunt crescuti in conditii optime. Spre deosebire de puiul sanatos, cel care este tratat cu medicamente poate provoca diverse probleme de sanatate, mai ales daca este consumat constant.

Atat carnea organica, cat si cea tratata cu hormoni, sunt bogate in nutrienti precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri contin cantitati de grasimi saturate si nesaturate, precum si proteine, dar carnea injectata este mai periculoasa pentru organism.

Care sunt efectele hormonilor si antibioticelor asupra organismului

Numeroase studii au aratat ca hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioza, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt si antibioticele, care pot cauza rezistenta la bacterii periculoase pentru organismul uman. in plus, carnea tratata poate da peste cap echilibrul florei intestinale.

Trucuri care te vor ajuta sa mananci sanatos

Daca vrei sa eviti sa mananci carne tratata cu antibiotice sau hormoni, incearca sa ai o alimentatie cat mai variata. Carnea trebuie sa fie mancata cu moderatie, iar din restul dietei ar trebui sa faca parte fructe, legume si cereale integrale. Alege pieptul sau pulpele si evita sa consumi ficatul de pui.

Citeste cu atentia eticheta produsului pe care il cumperi. Carnea de pui ar trebui sa aiba doar pui, daca vezi si alte substante pe eticheta, probabil ai in mana un produs cu hormoni. Cumpara carnea de la producatorii locali si vei avea o siguranta mai mare ca puiul este crescut sanatos.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: carne, pui, hormoni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii