A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831322.7266.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum recunosti alimentele modificate genetic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2016, ora 11:46

Cum recunosti alimentele modificate genetic

Articol de Cristian Amariei
Fructele si legumele modificate genetic sunt prezente peste tot, de aceea trebuie sa fii foarte atenta cand faci cumparaturi. Vezi cum le recunosti.

Nu exista dovezi clare ca anumite legume sau fructe sunt modificate genetic, dar sunt cateva indicii care te pot ajuta sa iei cea mai buna alegere cand faci cumparaturi. in primul rand, produsele care contin substante nocive sunt mai atragatoare, au forme perfecte si sunt mai lucioase. Au cam aceeasi marime si nu exista urme de imbolnavire. in mod normal, nu exista fructe sau legume identice, chiar daca fac parte din aceeasi specie, asa ca tine cont de asta. Alege intotdeauna produsele mai putin aspectuoase, pentru ca sunt mult mai sanatoase. Daca vrei sa cumperi legume cu frunze verzi, de exemplu, alege-le pe cele care au nuante diferite, nu pe cele care par pictate cu aceeasi pensula. Nu este un semn rau daca produsele au lovituri sau pete, pentru ca inseamna ca sunt naturale.

In al doilea rand, daca vrei sa fii sigura ca alimentele pe care le consumi nu sunt modificate genetic, cumpara-le de la fermieri care le cultiva organic. Cauta targuri in care vin oameni cu legume si fructe crescute la ei in gradina, sigur vei gasi produse de calitate.

Ignora marfa care are un ambalaj atragator. Producatorii care modifica genetic legumele si fructele obtin castiguri fabuloase si isi permit sa cheltuie sume importante pe ambalaj, potrivit worldinsidepictures.com. Informeaza-te in legatura cu tarile care permit modificarea genetica a alimentelor. Aici intra SUA, Argentina, Brazilia, China sau India.

Este bine sa stii ca produsele modificate genetic sunt, de obicei, mai ieftine decat cele cultivate natural.

Alte trucuri care te ajuta sa eviti alimentele modificate genetic
tine cont ca porumbul, soia si rapita sunt modificate genetic, cata vreme pe eticheta nu este trecut faptul ca sunt produse organice. Daca ai nevoie de ceva care contin aceste ingredente, alege produse bio.

Evita indulcitorii artificiali! Aspartamul, de exemplu, este obtinut din tulpini bacteriene ale E.coli, potrivit naturalsociety.com. in plus, acest ingredient provoaca o multime de efecte adverse.

Citeste cu atentie eticheta produselor si stai departe de cele care au ingrediente pe care nu le cunosti. Glutamatul, celuloza, acidul citric, digliceridele sau maltodextrina sunt doar cateva dintre substantele care nu au ce sa caute in alimente.

Alege intotdeauna produse lactate organice! Cele non-organice provin de la animale crescute cu un hormon care modifica compozitia laptelui.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii