A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757709.7131.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum protejezi ochii micutului tau de radiatiile UV
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-08-2013, ora 13:55

Cum protejezi ochii micutului tau de radiatiile UV

Articol de Madalina Irimia

Cand vorbim despre radiatiile solare, probabil te gandesti deja ca pielea copilului tau este protejata cu crema speciala sau ca buzele lui sunt date cu balsam cu filtru UV, care sa-l protejeze impotriva uscarii si deteriorarii pielii sale sensibile. Te-ai gandit insa vreodata daca ochii – fereastra lui catre lume – sunt protejati suficient de efectele nocive ale acestor radiatii?

Desi radiatiile ultraviolete A si B sunt invizibile ochiului, acestea au constant o influenta negativa, inca din primii ani de viata. Efectele nocive provocate de radiatiile solare sunt cumulative pe perioada vietii si, la maturitate, pot duce la boli ale ochilor precum: cataracta, degenerarea tesutului ocular sau cancerul pleoapelor, scrie sfatulparintilor.ro.

Ultravioletele provoaca ochilor copilului tau arsuri solare similare celor de la nivelul pielii, dureroase temporar, dar cu efecte ireversibile pe parcursul vietii. Trebuie sa tii cont de faptul ca, mai ales daca copilul tau se joaca langa apa sau in nisip, intensitatea razelor UV creste seminificativ datorita fenomenului de reflexie.

E foarte important sa fii atenta la gesturile lui. Arsurile solare de la nivelul ochilor pot da simptome precum inrosirea, lacrimarea sau reflexul de clipire deasa. Cel mic nu stie de ce este deranjat, asa ca, daca il vezi ca se freaca la ochi sau daca are ochii umezi si inrositi dupa o zi de stat in soare, cu siguranta acesta are o problema cu lumina puternica.

Foto: sodahead.com

     
Tag-uri: copil, soare, radiatii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii