ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-01-2014, ora 16:27

Cum poti sa te REPROFILEZI in 6 luni si sa castigi 1.000 euro pe luna

Articol de Madalina Irimia

Una dintre cele mai banoase meserii din secolul 21 este programarea IT. Ca sa ajungi un programator bun, nu ai nevoie de mai mult de sase luni de zile, spun specialistii.

Poti sa inveti bazele programarii singur, in mai putin de o luna, indiferent de studiile pe care le ai, cu conditia sa fii pasionat, motivat si ambitios si sa investesti suficient timp, insa pentru a deveni un programator de top sunt necesare cel putin 6 luni de efort sustinut, sunt de parere unii specialisti din domeniu citati de ZF.ro.

Salariul pentru un programator entry-level intr-o companie de top porneste de la 800-1.000 de euro, iar dupa 3-5 ani poate ajunge la un nivel de 2.000 de euro, spune Razvan Rughinis, profesor la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Desi nu poti sa inveti programare de la A la Z singur, bazele limbajelor sunt accesibile oricui vrea sa invete, sustine Rughinis. El recomanda celor care vor sa invete programare singuri sa inceapa cu limbaje mai usoare, precum Python, a carui popularitate se datoreaza simplitatii si conciziei codului. Alte limbaje recomandate incepatorilor sunt Java sau C#, spune Brandusa Fecioru, director de HR la TotalSoft.

Si Catalin Alexandru, lead programmer la Ubisoft, este de parere ca este usor sa inveti singur programare si algoritmica, intrucat, spune el, toate informatiile necesare pot fi gasite in carti si tutoriale online.

Foto: corporateclassinc.com

     
Tag-uri: reprofilare, cariera, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii