A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817051.9201.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum poti sa stii cat vei trai? Afla ce cred prietenii tai despre tine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-01-2015, ora 09:36

Cum poti sa stii cat vei trai? Afla ce cred prietenii tai despre tine

Articol de Madalina Irimia
Oamenii de stiinta pot estima durata vietii unei persoane in functie de ceea ce gandesc prietenii ei despre ea, sugereaza un studiu recent.

Barbatii considerati cei mai constiinciosi aveau un risc de deces cu 30% mai scazut decat media, iar femeile considerate in cea mai mare masura agreabile si stabile din punct de vedere emotional aveau un risc cu 15% mai mic, arata studiul, publicat in jurnalul Psychological Science.

Dar de ce nu poate fi prezisa durata vietii de modul in care se vad oamenii pe ei insisi? Deoarece viziunea pe care o au prietenii despre o persoana este mai corecta, in general, decat viziunea pe care o are acea persoana despre ea insasi.

In cazul barbatilor, corelatia dintre durata vietii si modul in care se vedeau pe ei insisi era mai slaba, iar in cazul femeilor, ceea ce gandeau despre ele insele nu s-a dovedit suficient de exact pentru a permite evaluarea duratei vietii.

Nu numai ca oamenii sunt subiectivi cand e vorba de parerea lor despre propria persoana, dar aceasta parere se poate si schimba in functie de variabile externe; de aceea, alte studii care legau personalitatea de sanatate si riscul de deces au aplicabilitate mai limitata, deoarece se bazau pe evaluarea oamenilor de catre ei insisi.

In cazul acestui nou studiu, cercetarii au folosit date dintr-un studiu longitudinal (care urmarea aceiasi participanti pe o perioada lunga de timp), Kelly Longitudinal Study. 300 de cupluri de tineri casatoriti au fost evaluate incepand de la mijlocul anilor 1930. O parte a studiului a constat in a cere parerea a 3-8 prieteni ai fiecarui cuplu in ceea ce priveste personalitatea membrilor cuplului.

Cercetatorii au comparat apoi aceste pareri cu durata vietii membrilor cuplului (analizand datele deceselor sau, in unele cazuri, confirmand ca persoanele respective inca mai traiau), constatand ca gradul mai pronuntat al anumitor trasaturi de personalitate, precum constiinciozitatea si deschiderea, la barbati, si agreabilitatea si stabilitatea emotionala, la femei, era asociat cu o viata mai indelungata.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii