ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
05-02-2014, ora 17:07

Cum poti sa platesti jumatate din RATA. Un exemplu concret de calcul

Articol de Cristian Amariei

Reducerea la jumatate la plata ratelor de credit se va face atat din principalul creditului, cat si din dobanda, a explicat ministrul pentru buget, Liviu Voinea spunand ca o declaratie anterioara a sa, din care reiesea ca facilitatea nu se va aplica decat principalului, a fost inteleasa gresit.

Ministrul a prezentat o simulare de calcul pentru o persoana cu un credit de 50.000 lei luat pe o perioada de 10 ani. In cazul in care venitul net al unui astfel de debitor ar fi de 1.400 lei, ar urma sa plateasca o rata de 418 lei in loc de 837 lei, in prezent.

Facilitatea ar urma sa fie valabila doi ani. Ulterior, rata ar creste la 1.073 lei. Potrivit lui Voinea, statul va interveni in acel moment si i-ar acorda persoanei respective un credit fiscal, respectiv o reducere a impozitului pe venit de 200 lei. In acest fel, suma de plata ar ramane la nivelul anterior aplicarii facilitatii, adica 837 lei.

Facilitatea la plata ratelor se va aplica atat creditelor ipotecare, cat si celor de consum, indiferent de moneda in care au fost luate, iar reducerea va fi de cel mult 500 de lei, a declarat ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la TVR.

Potrivit acestuia, exista 907.653 de persoane care au venituri mai mici de 1.600 lei lunar, in prezent, si credite bancare. In cazul in care toti cei aflati in aceasta situatie ar accesa facilitatea oferita de guvern, patru miliarde de lei s-ar muta din sectorul bancar in consum.

Sursa: realitatea.net

Foto: glasul.ro

     
Tag-uri: rata, banca, credit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii