A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758086.2668.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum poti sa inveti limbi straine in timp ce dormi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2014, ora 18:01

Cum poti sa inveti limbi straine in timp ce dormi

Articol de Madalina Irimia

Nu este o solutie sa tii cartea deschisa langa cap, asta e clar. Poti incerca, insa, alte metode dovedite stiintific.

Un grup de neurologi de la Universitatea Northwestern din Chicago au dezvoltat o serie de experimente prin care au vrut sa testeze daca oamenii pot de fapt sa invete in timpul somnului.

Rezultatele au aratat ca acest lucru este posibil, scrie Business Insider, iar solutia consta in conectarea inconstientului la setul de informatii pe care vrei sa le memorezi.

Potrivit experimentului, publicat in revista Nature Neuroscience, mai multe persoane au fost instruite sumar cum sa interpreteze la pian doua melodii foarte simple, constand din cate 12 note fiecare.

Imediat dupa trainingul initial, subiectii experimentului au fost rugati sa doarma 90 de minute, timp in care una dintre melodii a fost repetata la un volum redus, in surdina. Dupa trezire s-a constatat ca interpretarea acestei melodii a fost mult mai bine executata decat cealalta melodie, care nu a fost pusa in timpul somnului.

Potrivit cercetatorilor, cei care vor sa invete limbi straine pot sa continue studiul din timpul zilei si in perioada de somn. Informatiile se vor cristaliza cu atat mai bine in memorie cu cat noaptea lasi un CD sa mearga cu o inregistrare a lectiilor in limba respectiva.

O alta metoda prin care poti invata in somn se leaga de miros. Daca studiezi, de exemplu, gramatica si vocabularul limbii spaniole in timp ce in camera ta miroase a parfum de trandafiri, vei reusi sa structurezi mult mai bine informatiile daca noaptea vei dormi intr-un miros similar.

Inconstientul tau va fi stimulat sa se concentreze in timpul somnului pe cuvintele din limba straina cu care te-ai ocupat ziua cand te aflai in preajma unui miros similar.

Sursa: Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii