A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736143309.7294.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum poti sa castigi 2.000 de euro pe luna, ca incepator intr-un call-center
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2014, ora 17:02

Cum poti sa castigi 2.000 de euro pe luna, ca incepator intr-un call-center

Articol de Cristian Amariei

Daca vorbesti o limba nordica sau olandeza, esti un om aranjat in Romania - te asteapta salarii de 2.000 de euro din start.

"Cele mai mari salarii ca incepatori le primesc vorbitorii de limbi nordice sau de olandeza (veniturile lunare brute apropiindu-se si de 2.000 euro), urmati de vorbitorii de germana, portugheza, limbi central-europene si, respectiv, de vorbitorii de engleza", spun oficialii companiei americane CGS, unul dintre cei mai mari furnizor de solutii de outsourcing de pe piata romaneasca.

Conform uzantelor din industria de call-center, veniturile depind in primul rand de limba in care fiecare angajat isi desfasoara activitatea, dar si de ansamblul competentelor necesare (tehnice, de vanzari, negociere etc).

Potrivit CGS Romania, in primul an de activitate, veniturile totale lunare (salariu, tichete de masa, bonusuri etc) variaza in general de la venitul mediu brut pe economie pana la peste 1.500 euro brut.

"Pentru persoanele care se relocheaza din alte orase sau alte tari pentru a ocupa un post la CGS desigur ca avem in plus pachete de relocare, care cuprind de la subventii pentru chirie, pana la cresteri de salarii, un anumit numar de calatorii dus-intors pe an catre tara de origine etc, astfel incat in aceste cazuri veniturile ajung sa fie si cu 30% mai mari fata de media pentru posturile respective", spune Vladimir Sterescu, Country Manager CGS in Romania.

De la inceputul acestui an, americanii de la CGS au scos la concurs peste 250 de joburi in limbile romana, engleza, franceza, spaniola, germana, italiana si olandeza, ca urmare a implicarii in noi proiecte, iar aproape 5% dintre aceste locuri de munca au fost ocupate de cetateni straini.

Astfel, in prima jumatate a anului 2014, in centrele de suport CGS din Romania s-au angajat aproape la fel de multi cetateni straini ca pe intreg parcursul anului trecut: 11 persoane s-au alaturat deja in acest an grupului de expati din CGS, toti ocupand pozitii de incepatori si provenind din Olanda, Elvetia, Kenya, Marea Britanie, Suedia, Franta, Germania etc.

"In special in ultimii doi ani am avut nevoie de personal cu anumite abilitati (limbi straine plus cunostinte tehnice) pe care, oricat am cautat, nu le-am putut acoperi complet in timp util cu candidati din Romania, asa incat ne-am indreptat inclusiv catre piata muncii din alte tari; limbi straine precum olandeza, suedeza, portugheza, poloneza pot fi mai greu- uneori deloc- vorbite perfect de cetateni romani. Astfel, alaturi colegii care ni s-au alaturat in acest an, avem din anii anteriori angajati si din Polonia, Spania etc., care ne ajuta sa raspundem cerintelor consumatorilor vorbitori de limbile respective", a precizat Sterescu.

In Romania, activitatea CGS este organizata in trei centre, respectiv in Bucuresti, Brasov si Sibiu. In total, in centrele de suport CGS din Romania lucreaza 29 de cetateni straini, majoritatea fiind in centrul de suport din Bucuresti. Dintre expatii de la CGS, doar 5 au pana in 25 de ani, restul fiind impartiti in proportii aproximativ egale in intervalele de varsta 25-35 si, respectiv, peste 35 de ani.

Circa 10 dintre angajatii cetateni straini de la CGS au studii medii, iar restul sunt studenti sau absolventi de universitati; peste jumatate sunt necasatoriti, iar dintre cei casatoriti, 8 au unul sau doi copii.

Sursa: realitatea.net

Foto: tntmag.ro

     
Tag-uri: bani, job, call-center
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii