ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-01-2015, ora 11:11

Cum poti combate stresul: 6 metode inedite

Articol de Cristian Amariei
Situatiile stresante cu care ne confruntam zilnic nu pot fi niciodata eliminate. Cu toate acestea, exista diverse modalitati interesante si la indemana oricui pentru a preveni aparitia stresului, inainte ca situatia sa ne scape de sub control.

Fa exercitii. Razi. Mediteaza. Respira adanc. Exista multe moduri prin care efectele stresului pot fi reduse. Persoanele reactioneaza in mod diferit la factorii de stres, prin urmare metodele de a preveni anxietatea nu sunt aceleasi pentru toata lumea.

Iata cele mai neobisnuite metode prin care poti combate stresul:

Lac de unghii verde

OK, nu este neaparat sa va colorati unghiile, dar cu siguranta aceasta culoare este sugestiva si poate fi folosita in alte scopuri. Pentru a reduce stresul, este suficient sa faci un semn cu lacul de unghii pe telefonul tau mobil, amintindu-ti astfel ca trebuie sa fii calm inainte de a raspunde la telefon. Acest lucru va poate aduce zambetul pe buze si in acelasi timp te face mai increzator.

Poarta un elastic la incheietura mainii

Acest accesoriu nu este ultimul trend, dar cu siguranta poate reduce stresul. De fiecare data cand te simti coplesit de stres, trage de elasticul pe care il ai la mana. in timp, vei asocia stresul cu intepatura cauzata de elastic si in mod inconstient vei dori sa eviti acea senzatie.

Consuma portocale

Daca ati avut o zi incarcata si stresanta, delectati-va cu un pahar de suc de portocale. Pe langa proprietatile nutritive, nivelul de cortizol revine la normal daca consumi fructe bogate in vitamina C , reducand astfel stresul.

Adopta un animal de companie

Prietenii necuvantatori sunt o sursa constanta de confort si siguranta. Mangaindu-ti animalul, ritmul cardiac coboara, tensiunea se regleaza, iar tu iti vei gasi linistea de care aveai nevoie.

Razi

Cel mai la indemana remediu, dar si cel mai des ignorat, elibereaza acei hormoni ai fericirii care ne lipsesc cel mai mult atunci cand suntem stresati. Vezi partea distractiva dintr-o situatie pentru a scapa de stres si de situatiile tensionate.

Umfla un balon

Cu siguranta este o activitate amuzanta si in acelasi timp benefica. Umflarea unui balon te face sa respiri adanc, reducand astfel stresul. Asadar, este util sa ai un balon in sertarul de la birou pe care il vei umfla ori de cate ori te simti stresat.

Sursa: one.ro
     
Tag-uri: combatere, stres, metode
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii