A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957168.3902.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum poate fi prezis riscul de cancer cu ajutorul unui ingredient din pasta de dinti. STUDIU
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2015, ora 12:36

Cum poate fi prezis riscul de cancer cu ajutorul unui ingredient din pasta de dinti. STUDIU

Articol de Madalina Irimia
Un ingredient ieftin care se gaseste in pasta de dinti, fluorura de sodiu, poate ajuta la detectarea zonelor periculoase din artere unde, la un moment dat, s-ar putea forma cheaguri de sange, ce pot provoca infarct si accident cerebral, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au dezvoltat o metoda prin care aceasta substanta este injectata pacientilor, impreuna cu un compus radioactiv, in concentratie foarte mica. Substanta se ataseaza calciului instabil prezent in artere, acest mineral fiind un compus cheie din depozitele de grasime, numite placi, responsabile de aparitia aterosclerozei.

Cand aceste depozite devin instabile, acestea provoaca formarea cheagurilor sangvine, care pot cauza accident vascular si infarct.

Cercetatorii au descoperit ca, cu ajutorul fluorurii de sodiu, depozitele cu risc pot fi observate mai bine in timpul tomografiilor, potrivit unui studiu publicat in Nature Communications.

Specialistii spun ca procedura este putin invaziva si poate ajuta la detectarea in stadii incipiente a acestor depozite de calciu instabile.

In Marea Britanie, ateroscleroza si maladiile vasculare asociate acesteia constituie cea mai importanta cauza de deces, provocand anual moartea a aproximativ 124.000 de persoane.

Detectarea incipienta a riscurilor poate permite efectuarea unor interventii chirurgicale care sa elimine problema, iar noua procedura poate ajuta la dezvoltarea unor noi medicamente.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii