A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674872.4429.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum poate castiga Romania din Brexit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2016, ora 10:19

Cum poate castiga Romania din Brexit

Articol de Cristian Amariei
„Depasim momentul. Germania trebuie sa isi asume leadershipul. Romania poate castiga daca UE sta pe picioare, poate atrage investitori“, spun oamenii de afaceri si analistii consultati de ZF.

Boardurile companiilor trebuie sa ia de acum incolo in considerare cum le va influenta Brexitul din punct de vedere economic, legal si al reglementarilor, scriu consultantii KPMG intr-o nota transmisa clientilor vineri, imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie.

Cine va fi afectat?

Fiecare companie angajata in relatii comerciale sau de investitii cu parteneri din Marea Britanie sau cu actionariat britanic va fi afectata de Brexit si trebuie sa adopte o strategie pentru a stabili cum va raspunde din punct de vedere operational, strategic si legal.

Impozite directe

Costurile tranzactiilor rezidentilor fiscali romani sau britanici legate de impozitare vor putea creste deoarece directivele UE legate de impozitare nu vor mai avea caracter obligatoriu in Marea Britanie, precum sunt directiva pentru fuziuni in interiorul UE sau directiva parinte-subsidiar care permite unei companii sa isi transfere dividendele dintr-un alt stat fara a plati impozit in tara unde compania are sediul.

TVA

Comertul de bunuri si servicii dintre Romania si Marea Britanie nu va mai fi tratat de acum incolo ca schimb intracomunitar. Importatorii romani nu vor mai beneficia de tratament simplificat la TVA, iar exportatorii romani vor fi nevoiti sa achite TVA britanic pentru exporturile lor. UE nu va acorda scutiri de TVA in absenta aplicarii legislatiei europene.

Taxe vamale

In absenta unui acord intre UE si Marea Britanie, costurile pentru exportatorii romani vor creste, ceea ce ii va determina sa isi reduca exporturile pe piata britanica, iar in acelasi timp importurile britanice vor deveni mai scumpe si implicit mai putin competitive decat produsele concurente din spatiul european.

Mobilitatea fortei de munca

Brexitul ar putea pune capat libertatii de miscare intre Marea Britanie si restul statelor din UE, ceea ce obliga companiile sa adopte noi politici legate de transferul angajatiilor intre Marea Britanie si restul UE in linie cu noile politici de migratie sau sa considere relocarea unei parti a fortei de munca in alte zone.

Continuarea pe gandul.info
     
Tag-uri: romania, avantaje, brexit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii