A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664803.2929.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum ne imbolnavesc hainele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-10-2014, ora 14:35

Cum ne imbolnavesc hainele

Articol de Madalina Irimia
Expresia „victima a modei” ar fi fost lansata, se spune, de faimosul creator de moda Oscar de la Renta, pentru a desemna o persoana incapabila sa reziste exceselor in materie de moda si stil.

O victima a modei „sucomba” in fata tendintelor si devine obsedata de ideea de a tine pasul cu aceste tendinte, oricat de trecatoare si exagerate. Dar exista si un alt mod in care oamenii pot deveni „victime ale modei”, si anume imbolnavindu-se din cauza unor tendinte in materie de haine si accesorii. Nu e ceva nou, dar se intampla tot mai des.

Exista o seama de probleme de sanatate care sunt cauzate sau favorizate de purtarea frecventa a anumitor modele de haine si accesorii.

Iata cateva exemple concrete:

Tocurile inalte, daca sunt purtate frecvent, pot determina scurtarea tendonului lui Ahile si aparitia tendinitei ahiliene (inflamatia acestui tendon), insotita de dureri puternice; creste, de asemenea, riscul de a face monturi, deoarece in pantofii cu toc degetele de la picioare stau inghesuite in varful pantofului, in pozitii nefiresti.
Dar la fel de daunatori sunt si slapii, foarte la moda vara, dar a caror purtare pe perioade mai lungi poate afecta serios piciorul. slapii pot fi purtati la strand sau in concediu, la mare, dar nu ar trebui sa fie o incaltaminte de zi cu zi, spune podologul Jackie Sutera.

Fiindca sunt abia prinsi de picior, dandu-ne senzatia ca ne-ar putea scapa oricand, ei afecteaza biomecanica piciorului intr-un fel specific: atunci cand pasim, degetele picioarelor incearca involuntar sa „apuce” talpa slapilor, pentru a reda stabilitatea ansamblului picior-incaltaminte; cu vremea, acest efort suprasolicita muschii si tendoanele - ducand la aparitia tendinitei – si poate deforma degetele.

Mai multe pe csid.ro
     
Tag-uri: haine, imbonavire, moda
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii