A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816328.4489.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum iti vindeci ranile cu zahar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2015, ora 13:22

Cum iti vindeci ranile cu zahar

Articol de Madalina Irimia
Zaharul nu este atat de rau precum ai crede. Cercetari recente au aratat ca poate fi folosit pentru tratarea ranilor deschise. Vezi ce trebuie sa faci.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Wolverhampton a aratat ca zaharul rafinat este mult mai eficient in tratarea ranilor deschise decat antibioticele, potrivit cuisineandhealth.com. Acest ingredient absoarbe lichidele de pe rana, necesare dezvoltarii bacteriilor, si grabeste vindecarea. in plus, reduce inflamatia, ajuta la inlaturarea tesutului mort si stimuleaza formarea unui tesut nou si a vaselor de sange.

Ce trebuie sa faci?

Amesteca o lingurita de zahar alb cu glicerina, pana cand formezi o pasta untoasa (glicerina ajuta zaharul sa ramana pe rana). Taie o bucata de tifon, astfel incat sa obtii o fasie lunga, si unge-o cu vaselina. Pune bucata de tifon in jurul ranii, pentru ca trebuie sa actioneze ca un baraj pentru pasta cu zahar pe care trebuie sa o aplici pe rana. Stratul de medicament trebuie sa fie gros si acoperit, apoi, cu tifon. Panseaza zona, fara sa strangi foarte tare rana. Trebuie sa schimbi pansamentul la fiecare doua ore timp ce patru zile. De cate ori inlaturi tifonul, trebuie sa clatesti rana cu apa, solutie salina sau apa oxigenata, apoi sa o usuci si sa adaugi zahar proaspat, potrivit drwhitaker.com. Diabeticii pot folosi, de asemenea, zaharul pentru a-si vindeca ranile, deoarece nu ajunge in sange. Ai grija, insa, sa nu folosesti acest tratament pe o rana care sangereaza, deoarece aceasta substanta intensifica sangerarea. Nu uita ca orice tratament alternativ trebuie discutat cu medicul de familie.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: zahar, rani, vindecare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii