A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661753.2545.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum iti pregatesti organismul pentru postul Pastelui
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-03-2016, ora 11:11

Cum iti pregatesti organismul pentru postul Pastelui

Articol de Madalina Irimia
Postul Pastelui incepe in 14 martie si se incheie in 1 mai. Daca ai de gand sa il tii pe tot, poti incepe de pe acum sa iti pregatesti organismul.

Renunta la alimente treptat

Postul presupune sa renunti la produsele de origine animala, dar nu este indicat sa o faci de la o zi la alta, pentru ca te vei alege cu dureri de cap si de stomac. Elimina treptat din dieta carnea si produsele lactate si vei rezista mai bine tentatiilor in postul Pastelui.

Redu portiile de mancare

Ca sa iti obisnuiesti organismul cu mai putina mancare si sa faci fata mai bine tenatiilor, poti incepe sa mananci portii mai mici. Iti vei pregati, astfel, stomacul pentru post si vei invata sa te saturi si fara sa mananci carne la masa.

Evita prajelile

Pe masura ce se apropie postul, incearca sa iti pui la punct o alimentatie cat mai sanatoasa, fara prajeli sau dulciuri. Salatele, supele crema, sucurile naturale, fructele si alte produse naturale nu ar trebui sa iti lipseasca de pe masa. Trebuie sa stii ca dulciurile si mancarurile bogate in grasimi nesanatoase iti dezechilibreaza nivelul zaharului din sange si te fac sa ai pofte nesanatoase. In aceste conditii, iti va fi foarte greu sa te abtii de la carne si alte produse de origine animala.

Incearca sa ai o atitudine pozitiva

Atitudinea este foarte importanta in timpul postului Pastelui. Nu te gandi ca urmeaza sa faci un sacrificiu urias sau ca iti va fi greu, ci concentreaza-te pe faptul ca este o modalitate de a-ti curata organismul si de a te apropia de Dumnezeu.

Fa-ti un plan alimentar

Cauta retete vegetariene si gandeste-te ce vei manca dimineata, la pranz si seara. Nu uita de gustari, pentru ca este important sa ai cu ce sa iti potolesti foamea, fara sa simti nevoia sa iti strici postul. Migdalele, nucile, merele, curmalele sunt gustari potrivite, care iti vor alunga pofta de dulce si te vor face sa te simti plina.

Mergi la medic

Inainte sa tii un post care dureaza mai mult de cateva zile, este bine sa mergi la medic si sa vezi daca organismul tau este pregatit pentru asta. Asigura-te ca nu ai deficit de vitamine, ca nu iei medicamente care te-ar putea afecta si vei preveni aparitia complicatiilor.

Pregateste pentru schimbarile care se vor petrece in organism

Postul Pastelui te va ajuta sa elimini si toxinele, daca adopti o dieta sanatoasa, fara grasimi, dulciuri si cu produse cat mai naturale. De altfel, orice schimbare in dieta poate veni cu dureri de cap, ameteli, diaree, oboseala si alte simptome neplacute. Daca rezisti cateva zile, vei reveni la normal pe masura ce organismul tau se va obisnui cu noua alimentatie.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: organism, post, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii