A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819554.4446.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum iti poti imbunatati vederea fara ochelari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2015, ora 16:02

Cum iti poti imbunatati vederea fara ochelari

Articol de Madalina Irimia
Daca ai probleme cu vederea, un oftalmolog iti va spune ce sa faci ca sa scapi de aceasta problema. Totusi, exista tehnici pe care le poti incerca acasa si care te ajuta sa vezi mai bine. Vezi care sunt.
Potrivit 4amazingthings.com, oftalmologii prefera sa prescrie ochelari decat sa le recomande pacientilor aceste metode care ii ajuta sa vada mai bine. Daca simti ca ochii incep sa nu mai fie la fel de ageri ca inainte, poti incerca cateva tehnici care iti vor fi de mare folos. Sunt, de fapt, niste exercitii care iti relaxeaza muschii ochilor, dar inainte sa le incepi, fa un test simplu, care iti va spune daca vezi bine.

Dupa ce te-ai lamurit, urmeaza pasii urmatori.

1. La fiecare trei ore, inchide ochii pentru un minut, ca sa ii odihnesti.

2. Fa zilnic exercitii care iti imbunatatesc vederea. Le gasesti in filmuletul de mai jos.
3. Bea un suc din morcovi, perfect pentru ochi.

4. Daca folosesti lentile de contact, scoate-le la cateva ore, ca sa iti lasi ochii sa respire.

5. Maseaza-ti zilnic ochii.

6. Cand faci baie, spala-te pe ochi cu apa calduta, nu fierbinte sau rece.

7. Cu doua ore inainte de culcare, inchide laptop-ul, smartphone-ul sau calculatorul. Lumina acestor dispozitive este destul de periculoasa pentru ochi, asa ca lasa-i sa se odihneasca.

8. Timp de cateva minute in fiecare zi, concentreaza-ti privirea intr-un singur punct. Daca tehnica iti irita ochii sau ii fac sa lacrimeze, inchide-i pentru cateva secunde, apoi deschide-i iar si continua exercitiul.

Trucuri care iti protejeaza vederea

Chiar daca vezi bine acum, tot trebuie sa ai grija de ochii tai, tinand cont de cateva reguli. in primul rand, fii atenta la alimentatie. Nutrienti precum acizi grasi omega 3, zinc, vitaminele C si E te ajuta sa iti protejezi vederea si sa previi boli periculoase, precum cataracta. Este important sa mananci zilnic legume cu frunze verzi, precum spanac sau varza kale, somon, ton si alte tipuri de peste gras, oua, nuci, fasole si alte alimente bogate in proteine (fara carne), citrice.

Fumatul creste riscul de a suferi de cataracta sau degenerescenta maculara, potrivit webmd.com. Renunta la acest obicei nesanatos, iar vederea ta nu va fi in pericol. Razele ultraviolete sunt periculoase pentru ochi, de aceea este important sa porti ochelari de soare chiar si iarna. Alege lentile cu protectie ridicata, daca vrei sa vezi bine pana la o varsta inaintata.

Daca te uiti prea mult in ecranul laptopului sau al calculatorului, poti avea vedere incetosata, ochi uscati, dureri de cap, probleme sa iti focalizezi privirea la distanta si dureri de gat. Pentru a preveni aparitia acestor neplaceri, poarta ochelari care sa te protejeze de lumina artificiala. Pozitioneaza-ti monitorul asfel incat ochii sa fie la nivel cu partea de sus a ecranului, iar tu sa te uiti un pic in jos. Clipeste mai des, mai ales daca simti ca ai ochii uscati. La fiecare 20 de minute, uita-te dincolo de ecran, cat mai departe, pentru cel putin 20 de secunde.

Mergi la oftalmolog regulat! Consultul de specialitate te poate ajuta sa detectezi la timp bolile ochilor, precum glaucomul, care nu da niciun simptom. Daca tii cont de aceste reguli, vei avea o vedere buna fara sa ai nevoie de ochelari.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: vedere, trucuri, test
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii