A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831239.525.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum iti poti face masina sa se conduca singura cu doar 150 de dolari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2013, ora 13:15

Cum iti poti face masina sa se conduca singura cu doar 150 de dolari

Articol de Cristian Amariei

Google a demonstrat intregii lumi ca un autoturism care se conduce singur poate fi o solutie viabila, iar acum inventia este pe cale sa fie duplicata si de cercetatori din Marea Britanie. Acestia incearca sa puna la punct variante proprii ale tehnologiilor dezvoltate de Google, produsul finit urmand sa fie un kit de upgrade pentru autoturisme de serie obisnuite, disponibil la un pret greu de refuzat.

Cunoscut sub numele RobotCar, proiectul are drept cobai un autoturism din seria Nissan Leaf, pe care cercetatorii au adaptat un sistem capabil sa preia sarcinile soferului, conducand autoturismul in mod mai mult sau mai putin autonom.

Spre deosebire de sistemul propus de Google, alternativa la care lucreaza grupul de cercetatori britanici este realizata tratand cu maxima importanta problema costurilor. Mai exact, varianta finala a kit-ului pregatit pentru comercializare ar trebui sa coste nu cu mult peste pragul de 150 dolari . Deocamdata, kit-ul prototip aflat in dezvoltare foloseste camere video stereoscopice si senzori laser foarte costisitori, ce aduc costurile finale la aproximativ 7750 dolari.

Sursa: yoda.ro

Foto: eandt.theiet.org

     
Tag-uri: masina, robot, pret
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii