ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-07-2015, ora 11:31

Cum iti este influentata sanatatea de pozitia in care dormi

Articol de Cristian Amariei
Pozitia in care dormi iti poate influenta starea de sanatate, sustin specialistii. Daca somnul pe spate te ajuta sa scapi de arsurile la stomac, cel pe burta ajuta la digestie. Pe spate, pe burta sau pe o parte – cum preferi sa dormi? Oamenii de stiinta sustin ca pozitia pe care o preferam in somn spune multe despre personalitate fiecaruia, dar, in plus, poate influenta si sanatatea.

Asadar, iata care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei pozitii de dormit, potrivit avantaje.ro:

1. Pe spate – printre avantajele acestei pozitii se numara limitarea arsurilor la stomac, prevenirea aparitiei ridurilor pe piept si, in cazul femeilor, mentinerea frumusetii sanilor pana la o varsta mai inaintata. De asemenea, are efecte benefice si asupra coloanei vertebrale.

Dezavantajele, insa, sunt acelea ca dormitul pe spate favorizeaza sforaitul si refluxul gastric.

2. Pe burta – desi este confortabila, pozitia nu este recomandata. Asta pentru ca este responsabila de aparitia durerilor de spate si a torticolisului, iar la femei accelereaza imbatranirea pielii de pe piet si lasarea sanilor.

Pe de alta parte, limiteaza sforaitul si ajuta la digestie.

3. Pe o parte – dormitul pe o parte imbunatateste circulatia, combate sforaitul si reduce durerile de spate si de gat. Este recomandata in special femeilor insarcinate.

Totusi, persoanele care dorm in aceasta pozitie se plang deseori de dureri la nivelul umerilor si al soldurilor. Dormitul pe dreapta favorizeaza accentuarea arsurilor gastrice, in timp ce dormitul pe stanga pune presiune pe plamani, ficat si stomac.

4. Pozitia fetala – este comoda si asigura un somn odihnitor. In schimb, nu permite o respiratie corecta.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: somn, pozitie, influenta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii