A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835108.6571.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum iti afecteaza inima carnea rosie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-05-2015, ora 10:16

Cum iti afecteaza inima carnea rosie

Articol de Cristian Amariei
Cardiologii, nutritionistii si alti specialisti in medicina nu recomanda degeaba constrangere la consumul de carne rosie pe motiv ca ar cauza probleme de inima. O echipa de cercetatori a demonstrat exact cum iti afecteaza inima carnea rosie.

Un studiu pulicat in revista de specialitate Nature Medicine arata ca o substanta prezenta in carnea rosie, fie ea friptura, carnati sau bacon, dauneaza sanatatii cordului. Oamenii de stiinta din SUA au observat exact cum carnitina din carnea rosie este descompusa in instestine de flora bacteriana. Descopunerea carnitinei genereaza un lant de reactii in organism care duce la cresterea nivelului de colesterol si favorizeaza aparitia afectiunilor cardiace.

Studiile de laborator au arata ca substanta carnitina din carnea rosie se descompune in organism sub forma de gaz, care este ulterior transformat de ficat intr-o substanta chimica denumita de specialisti TMAO. Rezultatele cercetarii arata o legatura puternica intre TMAO si cresterea depozitului de grasimi din vasele de sange care pot duce la boli de inima si chiar la deces.

Cercetatorul care a coordonat studiul, profesorul Stanley Hazen de la Cleveland Clinic, a atras atentia ca nu trebuie sa subestimam importanta TMAO: O fi o substanta produsa la descompunere, un fel de deseu, dar are o mare influenta asupra colesterolului si duce fara doar si poate la cresterea nivelului acestuia.

Practic, studiul coordonat de Hazen aduce un motiv in plus pentru a reduce consumul de carne rosie si nu degeaba cardiologii si nutritionisti recomanda, mai degraba, consumul de carne alba, pui sau peste.

Recomandarea specialistilor cu privire la cata carne rosie mancam este de cel mult 70 de grame pe zi, care echivaleaza cu doar doua felii de bacon.

Sursa: lyla.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii