A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818266.1067.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum interpretezi un vis? Despre simbolurile comune din vise
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-03-2015, ora 09:14

Cum interpretezi un vis? Despre simbolurile comune din vise

Articol de Madalina Irimia
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost curiosi sa afle ce semnificatie au visele, aceste mesaje ce se arata sub forma unui film, in timpul somnului.

Datorita faptului ca mintea umana este alcatuita din subconstient si constient, visele ne ajuta sa patrundem in lumea subconstientului, pentru a intelege mai bine sub ce transformari psihologice ne aflam in timpul noptii.

Cu toate ca unele vise pot fi foarte explicite pentru visator, majoritatea pot induce visatorului o stare de confuzie datorata imposibilitatii de a crea o legatura cu propria viata sau cu ceva cunoscut acestuia.

Iata o parte din simbolurile aparute in vise ce pot genera o stare de confuzie visatorului si o scurta explicatie a acestora:

1. Apa simbolizeaza subconstientul. intinderile calme de apa sugereaza pacea interioara, iar visele in care este aratat un bazin de apa agitat, sau un ocean agitat, pot semnifica nelinistea si agitatia interioara.

2. Drumurile pot fi interpretate ca semnificand directii in viata, pe care individul isi doreste sa le urmeze. Acestea pot trimite visatorul catre o chestionare a calitatii si a directiei vietii sale.

3. Casa, cladirea in sine, poate reprezenta intregul psihic al visatorului, iar fiecare camera sau etaj poate avea propriul inteles si poate reprezenta o amintire sau un sentiment, o emotie.

Astfel, subsolul casei poate simboliza aspectele ce au fost neglijate in viata visatorului sau aspectele de care acesta nu este constient in viata sa de zi cu zi. Dormitorul poate fi corelat cu gandurile si trairile interioare, cele mai intime sentimente, acelea ce se afla cel mai aproape de sufletul visatorului.

4. Bebelusii reprezinta aparitia unei idei noi sau potentialul dezvoltarii pe un anumit plan in viata constienta.

5. Moartea – Desi multe persoane considera ca prezenta mortii in vis semnifica ceva negativ: neliniste, suparare, ghinion in viata reala, aceasta simbolizeaza o schimbare. Aceasta schimbare poate fi una brusca si dramatica, ce poate reprezenta un nou inceput, sau o noua incercare.

6. scoala – Visele in care sunt prezente elemente cum ar fi scoala, o sala de clasa sau chiar examenele, pot semnifica procesul invatarii. Acest proces al invatarii simbolizeaza nevoia de a invata ceva dintr o intamplare trecuta sau dintr o situatie prezenta, sau nevoia de a va examina propria persoana.

De asemenea, prezenta unei scoli in vis poate semnifica si presiunea cauzata de un job si de greutatea corelarii vietii personale cu serviciul.

7. Urmarirea – Printre cele mai comune vise se numara si urmarirea. Visatorilor le este mai usor sa isi aduca aminte aceste vise deoarece sentimentul de neliniste resimtit este foarte puternic. Urmarirea nu are conotatii negative, aceasta poate fi considerata chiar ca un imbold asupra visatorului de a actiona in viata reala, de a face o schimbare sau de a infrunta o anumita problema presanta.

8. Zborul poate fi interpretat ca fiind dorinta visatorului de a lasa in urma problemele sale actuale si de a adopta o atitudine mai relaxata asupra vietii, lasand ca lucrurile sa decurga de la sine.

Deopotriva, un zbor reusit semnifica increderea in sine si puterea de a ti atinge scopurile, in timp ce un zbor nereusit arata cat de putin control aveti asupra propriei vieti.

9. Nuditatea – Expertii sunt de acord ca acest vis simbolizeaza vulnerabilitatea emotionala a persoanei in cauza, a visatorului si expunerea psihologica si emotionala in fata unei noi incercari.

10. Caderea – De obicei, caderea in gol din timpul visului poate reprezenta intoarcerea la starea de constienta. Adesea, caderea de la o inaltime mare semnifica lipsa controlului asupra unui aspect al vietii personale sau frica de a renunta la un anumit sentiment, obiect, job, sau persoana.

Mai multe pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii