A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664811.4276.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum intarim sistemul imunitar al copilului la inceput de toamna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-09-2014, ora 17:15

Cum intarim sistemul imunitar al copilului la inceput de toamna

Articol de Madalina Irimia
Sistemul imunitar reprezinta prima linie de ofensiva in ceea ce priveste raceala si multe alte infectii care apar odata cu instalarea sezonului rece. Atat adultii cat si copiii au nevoie in aceasta perioada de ajutoare care pot imbunatati capacitatea imunitatii, astfel incat virozele si alte afectiuni respiratorii sa fie tinute la distanta.

Insa copiii, in mod special, sunt mai predispusi schimbarilor bruste de temperatura si, dat fiind faptul ca noul an scolar se apropie rapid iar gradinitele isi deschid din nou portile pentru cei mici, parintii trebuie sa se implice mai mult in regimul alimentar al copiilor si trebuie sa ii invete pe acestia care sunt regulile de igiena elementare, astfel incit sa fie feriti de eventualele probleme.

Desi mediul in care copiii isi desfasoara activitatea este, de cele mai multe ori, unul curat si lipsit de pericole, se intampla frecvent ca acestia sa se imbolnaveasca tocmai din lipsa cunostintelor privind igiena sau pentru ca nu au o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, in sanul familiei, care sa le intareasca sistemul imunitar si astfel, sa fie feriti de raceli.

De asemenea, trebuie tinut cont si de faptul ca un copil bolnav in mijlocul unui grup mai mare va creste riscul de boli contagioase pentru ca, se stie, majoritatea acestor afectiuni sunt transmisibile prin atingere, iar copiii sunt foarte curiosi, se joaca impreuna. Un sondaj recent realizat in Marea Britanie sugereaza ca peste 80% dintre copii racesc la inceputul anului scolar, tocmai din cauza argumentului mai sus prezentat.

Un copil raceste, in medie, de 8-10 ori pe an, poate si de mai multe ori daca este vorba despre un copil nascut inainte de termen, insa parintii nu ar trebui sa fie ingrijorati de aceasta statistica deoarece tocmai aceste raceli ajuta cumva la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

Continuarea pe csid.ro
Foto: modista.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii