ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-12-2013, ora 14:11

Cum indepartezi petele de mancare sau bautura

Articol de Madalina Irimia

Odata cu nelipsitele petreceri de sarbatori, presarate cu multa voie buna, dar si mancarui din cele mai alese, fiecare gospodina se gandeste cu groaza la micile “dezastre” care vor urma in locuinta.

Fata cea noua de masa patata cu vin, covorul stropit cu ceara colorata sau bluza preferata murdara de vin rosu – sunt doar cateva scenariile pe care oricine si le face in minte dupa asemenea ocazii festive.

Si pana la urma este firesc sa apara astfel de accidente, insa totul are o rezolvare, daca stii sa cauti informatiile acolo unde trebuie si tratezi situatia cu mult calm. Noi ne-am facut lectiile in avans si am cautat solutii practice pentru a rezolva problemele petelor de mancare sau bautura.

1. Cum indepartezi petele de vin rosu

Daca ai scapat putin vin rosu pe bluza preferata, nu este cazul sa iti strici buna-dispozitie si sa te enervezi. Poti scapa foarte usor de pata daca o tamponezi usor cu otet alb – in cazul tesaturilor mai delicate.

Petele de pe tesaturile mai groase (ex: palton) se pot indeparta aplicand pe suprafata respectiva un strat de sare, care se lasa cam 5 minute, ca sa absoarba umezeala. Ulterior, se toarna apa fierbinte peste pata respectiva si se clateste deasupra chiuvetei.

Citeste mai multe pe lyla.ro.

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: pete, mancare, bautura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii