A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674958.8604.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum folosesc europenii internetul: Romanii, peste media UE la citit stiri online
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2012, ora 18:16

Cum folosesc europenii internetul: Romanii, peste media UE la citit stiri online

Articol de Cristian Amariei

Romanii care folosesc internetul depasesc media UE la citirea de stiri online, in timp ce la postarea pe retele de socializare, precum Facebook si Twitter, sunt usor sub nivelul inregistrat in spatiul comunitar, arata date publicate de Eurostat.

In acelasi timp, procentajul utilizatorilor romani de internet care folosesc servicii de internet banking, de 8%, este printre cele mai scazute din UE, unde media este de 54%. La folosirea internetului pentru servicii de calatorie si cazare online, romanii se plaseaza la jumatate fata de nivelul UE.

Aproape trei sferturi (73%) dintre romanii care folosesc internetul citesc stiri sau ziare online, peste media de 61% din Uniunea Europeana. Lituania (92% din utilizatorii de internet), si Estonia (91%) ocupa primele pozitii la accesarea stirilor online, in timp ce Franta, cu 38%, inregistreaza minimul.

La postari pe retele de socializare, romanii de pe internet se apropie de media UE, cu 48% fata de 52%. Portugalia este lider, cu 75% din utilizatori prezenti pe retele de socializar e, iar Cehia (35%), Franta (40%) si Germania (42%) ocupa ultimele locuri.

Integral pe mediafax.ro

foto: footage.shutterstock.com

     
Tag-uri: romani, internet, stiri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii