A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664550.491.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum elimini nicotina din organism in mod natural
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-11-2015, ora 09:58

Cum elimini nicotina din organism in mod natural

Articol de Madalina Irimia
Este bine cunoscut faptul ca nicotina creeaza dependenta de tigari, iar efectul acestei substante chimice venite de la o singura tigara dureaza intre 6 si 8 ore.

Studiile arata ca nicotina se poate elimina din organism si prin urina si este metabolizata intr-un interval de 48-72 de ore. Fructele si legumele sunt bune nu doar pentru sanatate, dar te ajuta sa-ti purifici organismul. Contin apa, ceea ce ajuta in procesul diuretic, si netutralizeaza gustul nicotinei. Datorita acestor vegetale poti rezista mai mult timp fara tigari.

Cercetatorii de la Departamentului pentru Sanatate Publica, din cadrul Universitatii din Buffalo, au realizat un studiu in care au fost implicati 1.000 de fumatori, cu varste de peste 25 de ani. in cadrul studiului, acestoria li s-a cerut sa consume legume si fructe. La 14 luni de la debutul cercetarii, autorii au ajuns la concluzia ca persoanele care consuma fructe si legume pot rezista mai mult de 30 de zile fara tigari, comparativ cu cei care nu mananca.

Consumul mare de fructe si legume pot ajuta oamenii sa renunte la fumat din aceste motive:

-devin mai putin dependenti de nicotina

-sunt bogate in fibre si dau senzatia de satietate, iar fumatorii obisnuiesc sa fumeze atunci cand li s eface foame, confunzand, conform UB, cele doua senzatii.

-fac ca gustul de tutun sa devina greu de suportat, spre deosebire de alcool sau bauturile bogate in cofeina.

Iata ce trebuie sa consumati ca sa eliminati nicotina din organism

Urzicile

Aceasta planta contine foarte mult fier, substanta care grabeste disparitia nicotinei din organism.

Legumele

Telina, zuchinim vinetele, fasolea de orice fel, castravetii afecteaza gustul lasat de tigarete la nivel bucal. Acestea pot scadea nivelul de nicotina din organism. Atentie, insa! Nu este indicat sa consumati legume dulci, pentru ca acestea contin glucoza care activeaza acele zone ale creierului responsabile cu producerea de hormoni ai placerii. Asadar, glucoza stimuleaza poftele si nu te ajuta sa te lasi de fumat. Drept urmare, sansele sa scapi de nicotina sunt reduse.

Ceaiul de ace de pin

Este un remediu traditional in special pentru eliminarea nicotinei din organism. Este un bun dezinfectant, curata cavitatea bucala si traheea si este un bun medicament in bolile de plamani.

Kiwi

Vitaminele A, C si E pe care le contine fructul de Kiwi sunt necesare pentru organism in cazul unui fumator. Nicotina neutralizeaza aceste trei vitamine, pe care fructul de Kiwi le ofera din plin.

Spanacul

Bogat in vitamine si acid folic care ii fac pe fumatori sa nu mai agreeze gustul de tutun. Vitamina C este printre cele mai cunoscute vitamine care elimina nicotina din sange, stimuleaza metabolismul si ajuta la crearea de celule albe.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii