A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829381.9518.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum depasesti frica de stomatolog
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2016, ora 10:40

Cum depasesti frica de stomatolog

Articol de Cristian Amariei
Potrivit Harvard Health Publications intre 13 si 24% din populatia lumii se teme de stomatologi. Majoritatea au trecut prin experiente neplacute in trecut, anticipeaza disconfortul si incep sa se teama. Procedurile moderne sunt, de obicei fara durere si vizitele la medicul stomatolog sunt din ce in ce mai placute.

Sinceritatea e arma ta secreta

Pentru a-ti reduce frica din cabinetul stomatologului, explica asistentei si medicului starile prin care treci. Sunt oameni, sunt profesionisti, asa ca vor incerca sa te faca sa te simti cat mai confortabil.

Pune intrebari

Frica isi are radacinile in necunoscut. Nu te mai gandi la ce s-ar putea intampla si cere informatii suplimentare despre procedurile care urmeaza sa le suporti.

Nu te grabi

Medicii trebuie sa te ajute, asa ca daca simti ca ceva nu este in regula sau vrei ca procedura sa aiba un ritm mai incet spune-le medicului si asistentei. Vrei sa iti clatesti gura, sa mai intrebi ceva sau simti durere, ridica o mana si fa-te auzita!

Fa exercitii de respiratie

Inainte sa mergi la stomatolog, concentreaza-te pe respiratia ta. Incearca sa respiri adanc, sa iti umpli plamanii cu aer si sa-i golesti complet. Procedura te va calma.

Ia cu tine un obiect care sa te linisteasca

Ia-ti muzica preferata cu tine. In timp ce stai in camera de asteptare, pune-ti castile si nu te lasa influentata de sunetele din cabinetul medicului. Daca poti fi usor distrasa, leaga-ti un elastic de par de incheietura mainii si joaca-te cu el in timp ce esti pe scaunul stomatologului.

Vino cu cineva drag

Un prieten sau un membru al familie te pot linisti inainte de interventie. Sentimentul ca cineva e langa tine te va face sa te simti in siguranta, ca nimic rau nu se poate intampla.

Cere anestezie

Ti-e frica de durere? Cere sa ti se faca anestezie.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: frica, dentist, durere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii