A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755775.7855.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum deosebim mierea adevarata de cea falsa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2014, ora 09:08

Cum deosebim mierea adevarata de cea falsa

Articol de Madalina Irimia

Mierea face parte din categoria produselor susceptibile la o gama larga de falsificari prin substituiri sau adaosuri nepermise. Dintre numeroasele substante care pot fi folosite ca agenti de falsificare amintim substantele dulci din categoria zaharurilor si a substantelor indulcitoare sintetice. Acestea duc la modificarea compozitiei si a insusirilor fizico-chimice naturale si, uneori, la modificarea caracteristicilor organoleptice, scrie site-ul Cura de Miere.

Pentru corectarea aspectului, consistentei, aromei, gustului, spectrului polinic si chiar pentru corectarea unor paramentri chimici (mai ales aciditatea), falsificatorii de miere recurg la adaugarea de alte substante, pentru mascarea efectelor falsificarii propriu-zise. In aceasta categorie se incadreaza si adaugarea de substante conservante pentru prevenirea fermentarii, care se poate instala ca urmare a practicilor de falsificare. Uneori, falsificarea mierii este atat de reusita incat nu poate fi depistata decat prin analize de laborator.

Verificarea aromei, a gustului si a savorii mierii

Mierea naturala are un miros de parfumuri, care provin de la plantele melifere din care albinele au cules nectarul. Gustul si savoarea sunt specifice plantelor de la care provine mierea, gustul este dulce, placut si aromat. Gustul mai poate insela, exista miere falsificata cu un adaos de zahar fiert in plante.

Integral pe realitatea.net

Foto: one.ro

     
Tag-uri: cura, miere, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii