ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2013, ora 05:30

Cum combati astenia de primavara

Articol de Madalina Irimia

Odata cu aparitia primilor ghiocei care, vitejeste, strabat stratul subtire de zapada ca sa se lase mangaiati de razele blande ale soarelui inca zgribulit de frig, isi face aparitia si astenia de primavara care, de fapt, nu e boala si nici nu trebuie tratata ca atare.

Astenia de primavaraeste doar o stare fiziologica si are niste cauze bine definite. In lunile de toamna si iarna, organismul a fost privat de lumina suficienta si, in acelasi timp, solicitat de variatii, foarte des bruste, de temparatura,umiditate, presiune,vant.

Apoi, o alta cauza ar fi alimentatia din toata aceasta perioada, mai saraca in legume si fructe proaspete si mai bogata in grasimi, conservanti si aditivi, caracteristici alimentelor congelate sau conservate.

Nu trebuie insa sa disperi. Gandeste pozitiv, constientizeaza-ti starea in care esti, si indreapta-ti atentia inspre darnica natura care-ti pune la dispozitie intreaga ei gama de plante, fructe si legume ca sa-ti revii indata si sa-ti urmezi firescul curs al viatii.

Integral pe ziare.com

Foto: nera-distributions.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii