ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
17-03-2012, ora 15:40

Cum au transformat patru americani o mie de dolari in afaceri de un milion de dolari

Articol de Cristian Amariei

Cei mai multi oameni nici nu indraznesc sa viseze la o afacere de un milion de dolari tocmai din lipsa banilor: ca sa faci bani, trebuie sa pornesti cu niste bani.

Exista, insa, si idei de afaceri care nu necesita o investitie prea mare. Business Insider a stat de vorba cu zeci de antreprenori americani si a descoperit printre acestia indivizi care si-au inceput afacerea cu mai putin de o mie de dolari, pentru ca acum sa aiba venituri anuale de peste un milion de dolari.

Toti cei patru antreprenori de mai jos si-au pus pe picioare propria afacere cu o investitie minima din propriul cont bancar, fara credite sau bani imprumutati de la rude.

PostcardMania

Joy Gendusa a ajuns sa aiba propriul business pe vremea cand era freelancer si a vrut sa cumpare cateva carti postale pentru a-si promova afacerea. Astfel a aflat ca trebuia sa plateasca o multime de taxe inutile pentru efectuarea unor carti postale, motiv pentru care a decis sa faca ea asta.

Gendusa a inceput apoi sa vanda produsele sale, folosindu-se de banii de la primul client pentru a plati imprimarea cartilor postale. Intre timp PostcardMania a inceput sa ofere si alte metode de promovare a afacerii, cum ar fi e-mail marketing si site-uri, astfel ca in ziua de azi Gendusa are o afacere care ii aduce 20 de milioane de dolari pe an.

Blue Buddha Boutique

Rebeca Mojica a mers la un Festival renascentist si a observat o curea de metal din zale. Cautand ulterior ceva similar, nu a mai putut gasi nicaieri o astfel de centura, asa ca a decis sa incerce sa faca ea una.

Cu doar 20 dolari cheltuiti pentru inelele necesare, Mojica a reusit sa-si faca prima centura. Apoi a vandut cateva prietenilor si a inceput sa ofere si cursuri pentru fabricarea curelelor. La scurt timp si-a deschis si magazinul Blue Buddha Boutique, care acum are 13 angajati si spera ca anul acesta sa ii aduca un milion de dolari.

FIELD Beef Jerky

Trei prieteni au mers impreuna la schi, iar in excursia respectiva au mancat carnea de vita uscata de casa. Acela a fost momentul in care s-au indragostit de acest tip de mancare si pentru multi ani glumeau intre ei ca ar trebui sa isi faca propria carne de vita uscata. In cele din urma, cei trei s-au decis sa-si puna in practica ideea, asa ca au mers sa discute cu proprietarii unor magazine alimentare, pentru a vedea daca sunt interesati sa vanda produsul lor. Managerii respectivi au fost incantati de idee, asa ca Matt Levey, Tom Donigan si Scott Fiesinger s-au apucat de treaba.

La inceput au cheltuit ceva bani jucandu-se cu diferite retete pana au gasit-o pe cea potrivita, iar apoi o livrau la magazinele din New York cu propriile biciclete. Dupa cateva luni, produsul lor a fost preluat de un distribuitor si astfel a inceput sa devina extrem de popular. In prezent, carnea lor de vita uscata este disponibila in mai bine de 600 de locatii.

M&E Painting

In timpul vacantelor, Matt Shoup obisnuia sa lucreze ca pictor. Ulterior s-a angajat in domeniul finantelor, dar la un an de zile a fost concediat. Atunci s-a decis sa porneasca o afacere bazata pe pasiunea sa.

Si-a cumparat materialele necesare cu 100 de dolari si a mers din usa in usa, in cartierul sau, intreband proprietarii daca au nevoie de ceva vopsea pe peretii lor. Si-a luat si cativa prieteni in ajutor, iar ulterior a infiintat compania M&E Painting, care i-a adus peste 500.000 de dolari in primul an. Sapte ani mai tarziu, compania are 4.000 de clienti si face intre 1,5 si 2,5 milioane de dolari in fiecare an.

Primul pas in inceperea unei afaceri este cel mai greu, scrie Business Insider. "Multi sunt cei care vor sa lucreze pentru ei insisi, dar putini se decid sa faca primul pas", scrie publicatia.

Sursa: capital.ro

Foto: exerciseandmind.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii